Bieren

Of je nu houdt van een IPA, Tripel, Blond of Pale Ale, alle biersoorten zijn vertegenwoordigd. Zowel in traditionele vorm als op “eigenwijze” nieuwetijdse vorm, met chocolade, fruit of zelfs biercocktails. Voor ieder wat wils!
Hieronder tref je de bieren aan die op het festival verkrijgbaar zijn. klik op het hartje en het bier wordt toegevoegd aan je verlanglijstje. Klik rechtsboven op het glas met het hartje en je vindt daar je verlanglijst. Tik het biertje aan en je ziet van welke brouwer deze is en op welke stand deze staat. Veel plezier met proeven!

Bestaansrecht Bourbon BA Barley Wine

Barley Wine, 14%

Ook deze robuuste Barley Wine heeft 10 maanden op bourbon vaten gelegen en hierdoor mooie vanille tonen en een lichte vleug van de Bourbon mee gekregen. Dit bier is uitermate geschikt om nog een aantal jaar op de plank te leggen.

Broer & Zus, Stadsbrouwhuis, stand 25

Barreltype No1 Whisky Barrel Aged Barleywine

Barley Wine, Barrel Aged, 11%

Experimental question: can we make an American barleywine taste even more American? The answer: Yeeha! We aged our barleywine in a George Dickel Tennessee whisky barrel for 6 months. The result is the closest thing to the American dream in a bottle you'll ever find. Incredibly rich, smooth and complex. Pour gently and dream big!

Strieper Craft Beer Company, stand 27

Prototype No4 American Barleywine

Barley Wine, 11%

Experimental question: can we brew a beer so strong and full-bodied we can even seduce wine-lovers with grains instead of grapes. The answer is this American barleywine with a floral, earthy bitterness of Columbus, Chinook and Centennial hops. Gorgeously copper-colored, complex and chewy.

Strieper Craft Beer Company, stand 27

Ritual#1 Opening Ceremony

Barley Wine, 10.8%

De openings ceremony van de Druide. Een bier met tonen van verschillende soorten caramel waarbij de zoetheid in balans wordt gebracht door een bittere tegenhanger. Een bier waar veel in te ontdekken is.

Nemeton Brewing, stand 21

No.11 DRU BA

Barley Wine, 11.3%

Een koperkleurige barley wine die we 9 maanden op een DRU (samenwerking van 3 distilleerderijen) vat hebben laten rijpen

Gebroeders Roodbaard Brouwerij, stand 16

Barley Beast

Barley Wine, 10%

Beest van een Barley Wine, haast niet te temmen. Naast de gerst die je mag verwachten hebben we een lading rogge toegevoegd, dit zorgt voor een enorm vol bier en aangename kruidigheid op de achtergrond. Gehopt met Bramling Cross waardoor het een hele lichte citrus toon op de achtergrond heeft, naast de aarbeien en amandel tonen die zijn achtergelaten tijdens de vergisting.

Blitz Brewing Co., stand 31