Bieren

Of je nu houdt van een IPA, Tripel, Blond of Pale Ale, alle biersoorten zijn vertegenwoordigd. Zowel in traditionele vorm als op “eigenwijze” nieuwetijdse vorm, met chocolade, fruit of zelfs biercocktails. Voor ieder wat wils!
Hieronder tref je de bieren aan die op het festival verkrijgbaar zijn. klik op het hartje en het bier wordt toegevoegd aan je verlanglijstje. Klik rechtsboven op het glas met het hartje en je vindt daar je verlanglijst. Tik het biertje aan en je ziet van welke brouwer deze is en op welke stand deze staat. Veel plezier met proeven!

Appelgaard

Fruitbier, 5%

Een heerlijke licht alcoholische en troebele appeldrank. Onze Cider is gemaakt van appels van de Nederlandse bodem. De Jonogold en Elstar. Je proeft nog het zuurtje van de appels. Heerlijk verfrissend op een mooie zomerse dag.

Broer & Zus, Stadsbrouwhuis, stand 25

UWE Heavy Apple

Fruitbier, 6.5%

UWE Heavy Apple is een droge karaktervolle appelcider van spontane vergisting. Complexe zuren, subtiele bittertonen en wilde gisten.

UWE Cider&Ales, stand 30

UWE Malina

Fruitbier, 5.6%

UWE Malina is een niet te zoete appelcider met de onmiskenbare smaak van framboos. En ook door haar rode kleur is deze cider onweerstaanbaar. Gemaakt van verse appels en frambozen.

UWE Cider&Ales, stand 30

UWE Wild One

Fruitbier, 6.5%

UWE Wild One is een sour ale van spontane vergisting. Gemaakt met veel fruit. Naast appels ook pruimen en kweeperen uit ons voedselbos in park Lingezegen. Het resultaat is een complex, zuur bier met een verrassende fruitigheid en spannende zuren.

UWE Cider&Ales, stand 30

UWE Awesome Blossom

Fruitbier, 6.5%

UWE Awesome Blossom is een halfzoete frisse appelcider met een heerlijk vlierbloesem aroma. Gemaakt met vers geplukte vlierbloesem. Bijna te lekker!

UWE Cider&Ales, stand 30

UWE Fear no Pear

Fruitbier, 6.3%

UWE Fear no Pear is een funky, bijna droge perencider van spontane vergisting. Gemaakt van traditionele Nederlandse perenrassen en Engels ciderperen (uit de Betuwe). Laat je verrassen.

UWE Cider&Ales, stand 30

Wieken & Krieken

Fruitbier, 9.2%

Voor deze collaboration hebben we een volle klassieke barley wine gebrouwen waar we na de vergisting veel klassieke Rodenbach ingrediënten aan hebben toegevoegd, zoals cranberry, vlierbes en zure kersen. Dit heeft geresulteerd in een bier met een unieke smaakdimensie. In de eerste instantie proef je de volle barley wine met zijn moutigheid en rijpe vruchten waarna het, mooi gebalanceerde, klassieke zuurtje van Rodenbach naar boven komt en je de cranberry en zure kersen duidelijk kan proeven.

Molen, Brouwerij De, stand 5

Rood!

Fruitbier, 8.5%

Bij dit bier hebben frambozen meegegist. Het is daardoor niet zoet of zurig.

Markies, Brouwerij De, stand 4

Red Berry Lights

Fruitbier, 6%

Dit fruitbier heeft een blond bier als basis, waaraan aardbei, cranberry en guave zijn toegevoegd. Het bier heeft duidelijk de geur van aardbeien, waardoor een zoet smakend bier wordt vermoed. Echter is dit bier zurig van smaak, waarbij de cranberries de boventoon voeren en een lichte kruidigheid van de guave naar voren komt. Een regelrechte mindfuck!

Lux Brewery, stand 19

Paradise Weisse

Fruitbier, 4.5%

Een Weisse met een licht zuurtje en veel fruitigheid van grapefruit en citroengras. Dit bier is een collab met Brouwerij de Mouterij. Een verfrissende dorstlesser!

Lux Brewery, stand 19

No.15 Sour Cherry

Fruitbier, 5.3%

Een fris zurig bier waar tijdens de vergisting kriekenpuree bij is gegaan.

Gebroeders Roodbaard Brouwerij, stand 16

Frambozen/Mango Sour

Fruitbier, 5.8%

Frambozen/Mango Sour

Ebontree, stand 15