Bieren

Of je nu houdt van een IPA, Tripel, Blond of Pale Ale, alle biersoorten zijn vertegenwoordigd. Zowel in traditionele vorm als op “eigenwijze” nieuwetijdse vorm, met chocolade, fruit of zelfs biercocktails. Voor ieder wat wils!
Hieronder tref je de bieren aan die op het festival verkrijgbaar zijn. klik op het hartje en het bier wordt toegevoegd aan je verlanglijstje. Klik rechtsboven op het glas met het hartje en je vindt daar je verlanglijst. Tik het biertje aan en je ziet van welke brouwer deze is en op welke stand deze staat. Veel plezier met proeven!

Barreltype No1 Whisky Barrel Aged Barleywine

Barley Wine, Barrel Aged, 11%

Experimental question: can we make an American barleywine taste even more American? The answer: Yeeha! We aged our barleywine in a George Dickel Tennessee whisky barrel for 6 months. The result is the closest thing to the American dream in a bottle you'll ever find. Incredibly rich, smooth and complex. Pour gently and dream big!

Strieper Craft Beer Company, stand 27

Batches: Heavenly Black

Barrel Aged, 11%

Een stevige Imperial Stout (geen RIS!) welke in Heaven Hill Bourbon vaten is gerijpt. Zeer bijzonder. Let op: 2 muntjes! en op is op!

D'n Draok, Brouwerij, stand 6

Batches: Heavenly Blond

Barrel Aged, 10%

Een kruidige tripel welke in Heaven Hill Bourbon vaten is gerijpt. Zeer bijzonder. Let op: 2 muntjes! en op is op!

D'n Draok, Brouwerij, stand 6

Bommen & Granaten Burgundy

Barrel Aged, 11.1%

Bommen & Granaten en wijnvaten is een match made in heaven. Deze keer hebben we de Bommen & Granaten gerijpt op Burgundy wijnvaten. Dit heeft geresulteerd in een gebalanceerd bier waarbij de zoetheid van de Bommen & Granaten complementair is aan de licht frisse zuren van de wijn. De vele tannines zorgen voor een rijke smaak waardoor de rode wijn opvalt. Dit alles zorgt voor een warm en vol mondgevoel.

Molen, Brouwerij De, stand 5

Holevoort Special

Barrel Aged, 11%

Onze Holevoort Tripel of Quadrupel, tussen 200 en 400 dagen gerijpt op diverse Whiskey, Bourbon, Cognac of Rum vaten. Het betreffen verschillende Barrel Aged specials.

Holevoort, Brouwerij, stand 9

Ritual#4 Blood Ritual Peaty Laphroaig Barrel Aged

Barrel Aged, 11%

Na een jaar rijping op het verse vat Laphroaig Islay Whisky vonden we het tijd dat iedereen maar eens wat moest proeven. Cask Strength, dus er zit niet veel carbonatie op dit bier, maar dat zal de smaak zeker niet verpesten.

Nemeton Brewing, stand 21

Strong Ale Congac BA 2022

Barrel Aged, 10.4%

Rijping op Cognac vaten levert vaak mooie aroma's en zo ook bij deze strong ale. Door het toevoegen van sinaasappel, kruidnagel en steranijs krijgt deze strong ale een goede citrus smaak met een kruidige twist. De rijping op de cognac vaten voegt daar op zijn beurt weer toetsen van vanille en eiken aan toe wat het geheel af maakt.

Molen, Brouwerij De, stand 5