Bieren

Of je nu houdt van een IPA, Tripel, Blond of Pale Ale, alle biersoorten zijn vertegenwoordigd. Zowel in traditionele vorm als op “eigenwijze” nieuwetijdse vorm, met chocolade, fruit of zelfs biercocktails. Voor ieder wat wils!
Voor nu vind je nog de bieren van 2019, eind maart zijn hier bieren terug te vinden die op het festival verkrijgbaar zijn.

Barleywine

Donker en Rijk, 11%

Diep roodbruin van kleur, zacht zoet en alcoholwarmend. Geen doordrinker, om rustig van te genieten.

Berne Abdijbier Abt-generaal Quadrupel

Donker en Rijk, 10,5%

Het ‘optimum cervisiam’, de Abt-generaal Quadrupel. Speciaalbier van hoge gisting met depot op de fles. Een echte dubbele dubbel, dus Quadrupel. Door de zorgvuldige samenstelling van speciale mouten donker van kleur met een rijk en breed smaakpallet en een zeer verfijnde kruidige afdronk. Met 10,5% alcohol een Berne Abdijbier voor de echte liefhebber!

Berne Abdijbier, stand 30

Berne Abdijbier Prior Dubbel

Donker en Rijk, 8%

Een direct herkenbaar mooi donker amber gekleurd bier van hoge gisting. Met een mooie zachte karamelsmaak van de gebrande mout, proef de warme kruidentonen die het bier mooier en ronder maken. De hergisting op fles in de oude traditie maakt van dit speciaalbier met 8% alcohol een bier met beleving.

Berne Abdijbier, stand 30

Bolwerck 10

Donker en Rijk, 10%

Bolwerck 10 is een Quadrupel. De rijke smaak dankt het bier aan de donkere moutsoorten, de kandijsuiker en de kloostergist. Het is een zwaar bier qua alcoholgehalte, toch blijft het een goed doordrinkbaar biertje. De naam dankt het bier aan hetzelfde bolwerck als de 8. 8 en 10 zijn klassieke benamingen voor het onderscheiden van bier.

Wilskracht Stadsbrouwerij, stand 5

Bolwerck 8

Donker en Rijk, 8%

Bolwerck 8 De dubbel van Wilskracht Stadsbrouwerij Ravenstein is een ambachtelijk gebrouwen bier dat staat in de rijke traditie van de kloosterbieren. Het is donker van kleur en heeft een licht moutige smaak en het zoete van kandij. De 8 is traditioneel de manier om het alcoholgehalte aan te geven. Cat S alc. 8% vol.

Wilskracht Stadsbrouwerij, stand 5

de Cuyp

Donker en Rijk, 7.5%

een wild vergiste (met "brettanomyces") Belgische dubbel op de markt, "De Cuyp". Deze special edition begint zijn leven als Belgische dubbel, waarna bij de tweede vergisting wil gist ("brettanomyces") is toegevoegd. Dat geeft het bier zijn heerlijke friszure karakter, maar heeft toch nog een alcoholpercentage van 7,5 %. De Cuyp blijft zich ontwikkelen. De smaak evolueert van zuur tot mild zuur en de geur gaat van fruitig naar de typische geur van een Brett-bier.

De Goede Moordenaar

Donker en Rijk, 6%%

Stoere bruine dubbel met geuren van donker fruit en gebrande mout. Houtige, Hoppig en fruitig met tonen van karamel.

Solo Beer Brewery, stand 11

Drulse Dubbel

Donker en Rijk, 6.8%

Dubbel, zoals een dubbel bedoeld is.

D’n Drul, Brouwerij, stand 7

Dubbel Vandeoirsprong

Donker en Rijk, 6.8%

Toetsen van drop hout en gebrande aroma's.rnDonkerblond naar amber neigend fris licht bitter bier. Ondanks het lage alcoholpercentage een mooie moutige smaak met een toets van mandarijn. Een dunne body en fijn koolzuur maken het een fantastische dorstlesser.

Vandeoirsprong, stand 18

Dukes Dubbel

Donker en Rijk, 6.7%

Een klassieke dubbel met een lekker bittertje. De smaak is licht zoetig met tonen van karamel en laurierdrop.

Dukes, Stadsbrouwerij, stand 34

Ebon Dark Ale

Donker en Rijk, 9%

Onze interpretatie van het klassieke donkere Belgische bier. Gebrouwen met een blend van 4 verschillende kandijsuikers, wat bijdraagt aan de rijke smaak van het bier. Het bier smaakt heerlijk bij een goede maaltijd of om ontspannen in je stoel er van te genieten.

Ebon Dark Ale: Barrel Aged

Donker en Rijk, 10%

Onze Ebon Dark Ale die 6 maanden heeft gerijpt in een portvat op Dordtse bodem.

Forbidden city

Donker en Rijk, 10%

Met zijn 10% een van de zwaardere bieren van het Veem licht gebrande mouten geeft deze Quad zijn karakter.

Veem, Brouwerij Het, stand 9

Hittepetit

Donker en Rijk, 7,1%

Verrassende combinatie tussen een dubbel en een IPA. Ondanks het hogere bitterheidsgehalte komt deze Indian Brown Ale toch niet zo bitter over als zij doet vermoeden. Het volle mondgevoel van de dubbel zorgt ervoor dat de bitterheid van de hop minder hard overkomt. De drie Amerikaanse hopsoorten, Cascade, Chinook en Liberty USA, zijn op 3 verschillende manieren toegevoegd, bitterhop, aromahop en koudhop. Koriander, zoethout en zoete sinaasappelschillen zorgen voor een complex kruidig karakter.

Houdoe&Bedankt

Donker en Rijk, 7,3%

Je heb vast nog wel een reden om iemand te bedanken en dat te doen door te toosten met dit lekkere vriendelijke biertje. De Houdoe&Bedankt is een heerlijke robijnroodbruine Dubbel naar Belgische stijl, donker met een licht zoetje in de afdronk.Dit is natuurlijk ook het ideale biertje om dit mooie speciaalbierfestival aan de voet van de St-Jan mee af te sluiten. Hef het glas, toost en proost met de woorden: "Houdoe & Bedankt en tot volgend jaar!"

D’n Draok, Brouwerij, stand 12

Imperial Pale Ale

Donker en Rijk, 10%

Volle barley wine met de nadruk op de carameltoetsen met de toevoeging van 5 verschillende mouten. rnOndanks de volle, zoetere smaak een heel doordrinkbaar bier. (blik)

Klapschaats Ijsbeer

Donker en Rijk, 9.5%

Kolleke Oude Jan

Donker en Rijk, 7%

Bovengistend donker bier verrijkt met een vleugje zoethout, vervaardigd met 3 soorten gerst.

Kollenburg, Stadsbrouwerij van, stand 44

Krachtige Kveik

Donker en Rijk, 9%

Barley wine vergist met Noorse farmhouse-gist. Zacht, hoppig, romig en licht zoet.

Party Squad BA

Donker en Rijk, 10.9%

Bourbon Barrel Aged Quadrupel met tonen van donker fruit, karamel zoetigheid en vol moutig bier.rn

Schobbeler Quad

Donker en Rijk, 10%

Quadruppel infused met Schobbeler

Sjekladebol

Donker en Rijk, 6,5%

Het gevoel van de Sjekladebol: Hij is rond, hij is stevig van buiten, maar hij zit vol met zacht, romig spul. Je probeert netjes te blijven, maar soms moet je er gewoon voor gaan. Je maakt je handen vies, je likt je vingers erbij af. Wat je ook doet, na afloop ben je voldaan. Proost!

Boegbeeld, Brouwerij, stand 3

Squadron

Donker en Rijk, 10%

Een nieuw biertje van D'n Draok welke een maandje geleden succesvol is geintroduceerd in de Thonbridge Pub in's-Hetogenbosch waar die goed in de smaak viel! Een lekkere stevige trappisten-stijl Quadrupel. Geen poespas. Gewoon lekker.

D’n Draok, Brouwerij, stand 12

Stachelen met ‘Bukske’

Donker en Rijk, 7,1%

Met dit bier gaan we stachelen. Stachelen is een oude Duits/Oostenrijk biertraditie waarbij een gloeiend hete pook in het ijskoude bier wordt gedoopt. De Co2 in het bier komt vrij door de hitte waardoor warm schuim ontstaat. De rest suikers in het bier karameliseren waardoor een zachtere smaak ontstaat. Bij de aanraking van het warme schuim is het net als of je kust met een Wijchense Schòne gevolgd door een verrassend koud bier.

Top of the Morning

Donker en Rijk, 8,6%

Een mooie volle koffie stout gebrouwen met koffie, het kleine broertje van onze double shot.

van der Pek

Donker en Rijk, 9,2%

De Van der Pek is een donkerbruin en zware Spiced Quadrupel met een kruidige, volle smaak met een alcoholpercentage van 9,6%. Bij het brouwen hebben we vanillebonen, zoethout, kaneel, korianderzaad en oranjeschil gebruikt om een typisch winterbier te maken. Door verschillende donkere moutsoorten te gebruiken heeft het bier een licht gebrand karakter.

Zuster Agatha

Donker en Rijk, 10%

Uitgeroepen tot lekkerste bier van Brabant, stevig donker bier van het quadrupel type.

Muifelbrouwerij, stand 1