Bieren

Of je nu houdt van een IPA, Tripel, Blond of Pale Ale, alle biersoorten zijn vertegenwoordigd. Zowel in traditionele vorm als op “eigenwijze” nieuwetijdse vorm, met chocolade, fruit of zelfs biercocktails. Voor ieder wat wils!
Voor nu vind je nog de bieren van 2019, eind maart zijn hier bieren terug te vinden die op het festival verkrijgbaar zijn.

#02 Russian Imperial Stout Vatgerijpt (BA)

Intens en Uitdagend, 10.0%

Maanden gerijpt in duisternis, bier met een eigen wil. Opgegroeid en getekend door de tijd, het vat laat zijn sporen achter. Uniek, complex en ontwikkeld tot perfectie. Gebrouwen om sloksgewijs te verorberen.

Hooglander Bier, stand 39

4th Anniversary Stout

Intens en Uitdagend, 12%

Arm + Zalig

Intens en Uitdagend, 5%

De combinatie van rookmout en jeneverbes met subtiele karamel mouten geeft dit rookbier een verfijnd karakter. Het fluweelzachte mondgevoel blijft lekker hangen in de afdronk. Dit rookbier is verrassend zacht.

Bean me up Scotty

Intens en Uitdagend, 6.3%

deze doordrinkbare porter is bereid met de koffie van "Heilig Boontje" waardoor naast de caramel vanuit de mouten ook heerlijke koffietonen naar boven komen.

Beerskey

Intens en Uitdagend, 11%

Whiskybier gebrouwen met geturfde/gerookte whisky mout. Schitterende smaakbeleving.

Muifelbrouwerij, stand 1

Bocks Rum BA

Intens en Uitdagend, 9,5%

Het oorspronkelijke bockbier van 2017 gerijpt voor meerdere maanden op bruine rumvaten.

Bossche Bol

Intens en Uitdagend, 5,5%

Ode aan de Bossche Bol. Een bezoekje aan's-Hertogenbosch is niet compleet als je de beroemde overheerlijke Bossche Bol niet hebt geproefd. Dat geldt natuurlijk ook voor dit biertje, een fijne donkere stout met een vleugje vanille door de toevoeging van verse Bourbon vanille uit Madagascar.

D’n Draok, Brouwerij, stand 12

Chocolate Escape

Intens en Uitdagend, 10.8%

PRIMEUR: Een romige RIS met een heerlijke chocolade smaak die je even laat ontsnappen aan de wereld van lichte bieren. Een echt toetje voor de bierliefhebber. Chocolate Escape komt om 16:00 op tap.

Daemon #7 Krampus

Intens en Uitdagend, 11,5%

Een dikke Imperial Stout gebrouwen met koffie- en vanillebonen. Limited Edition vernoemd naar het kwaadaardige hulpje van de kerstman.

Walhalla Craft Beer, stand 21

Dark Knight

Intens en Uitdagend, 7,4%

De Twee Leeuwen Imperial Porter

Intens en Uitdagend, 9,5%

Hele dikke imperial porter. Volmondig met tonen van drop, zoethout en chocolade

Festival special 2019

Intens en Uitdagend, 19%

Een ware smaakexplosie kan je deze RIS wel noemen. Doordat we vanille, koffie en cacao nibs hebben toegevoegd tijdens de lagering en door het alcohol percentage is het een echt feest voor de smaakpapillen. !!Deze gaat na 17:00 op de tap!!

Gebroeders Roodbaard Brouwerij, stand 27

Fries doorloper

Intens en Uitdagend, 6.8%

HappyFace Stout

Intens en Uitdagend, 6%

Een fijne doordrinkbare stout met de volle smaak van koffie en cacao

Hooglander Cacao Porter

Intens en Uitdagend, 6.5%

Krachtig en buitengewoon intens. De gebrande moutaroma's, volle karameltonen en robuuste bitterheid bombarderen de smaakpapillen. De complexiteit in iedere slok nodigt uit opnieuw en opnieuw.

Hooglander Bier, stand 39

Hooglander Russian Imperial Stout

Intens en Uitdagend, 9.0%

Laat zijn duistere kant zien. Donker als de nacht, mysterieus en puur. Ontdek laag na laag de bitterzoete aroma's, robuuste gebrandheid en fluweelzachte afdronk. Koester het moment, iedere slok telt.

Hooglander Bier, stand 39

Houje Wâ

Intens en Uitdagend, 10%

Een hele dikke Porter. Dit donkerbruine bijna zwarte bier heeft een volle smaak van pure chocolade gevolgd door een hint van zwarte bessen in de afdronk. De zachte smaak en in combinatie met het hoge alcoholpercentage maakt dit bier gevaarlijk lekker.

Howling Wolf

Intens en Uitdagend, 8%

Veel koffie- en chocoladetonen in het aroma en licht-gebrande smaken. Een donker bier net zo puur als pure chocolade. En met 8% alcoholpromillage toch nog heel soepel.

Two Chefs Brewing, stand 35

Imperial Russian Stout

Intens en Uitdagend, 11,5%

Een heel zachte, volle romige stout met toetsen van chocolade door de toevoeging van chocolate nibs. (blik)

Kwatta

Intens en Uitdagend, 5%

Een goed doordrinkbare Stout. Laag in alcohol maar hoog op smaak. Gebrouwen met de speciale mouten van Thomas Fawcett. Door de toevoeging van lactose krijgt dit bier een erg zachte smaak.

Kraftbier, stand 42

Le Phallus

Intens en Uitdagend, 6.3%

Deze mooie volle porter van 6.3% is gemaakt met de oesterzwammen van Rottezwam. Deze geven het bier een aardse ondertoon die het moutige karakter van het bier ondersteund.

Lekker Bekske

Intens en Uitdagend, 7,2%

Heerlijk bakje! Deze mix bier van een porter / stout heeft heerlijke espresso tonen. Niet te zwaar maar wel heerlijk genieten.

Mooi & Meedogenloos BA

Intens en Uitdagend, 11.2%

Bowmore Barrel Aged Imperial Stout met turfachtige en bittere tonen. Licht zoet en kruidig, maar ook gebrande tonen en een stevige body.

Nitro Strawberry Milkshake Stout

Intens en Uitdagend, 8,5%

Helemaal wat de naam zegt. Een zoete milk stout met toetsten van aardbei en kersen. Door het afvullen met stikstof krijg je nog eens een super zacht mondgevoel (en dus geen koolzuur tinteling)

No.10 Laphroaig BA

Intens en Uitdagend, 12,3%

Een Stout met koffie tonen, licht karamel en gerijpt op een Laphroaig vat. Hierdoor krijgt de stout een tikje vanille en een mooie turfsmaak in de afdronk.

Gebroeders Roodbaard Brouwerij, stand 27

Rispoetin

Intens en Uitdagend, 10,0%

Russian Imperial Stout. Gelagerd op houtsnippers die minimaal 4 weken op Whisky getrokken hebben. Licht zoet met tonen van hout, vanille, Whisky.

Rokerige Zwarte

Intens en Uitdagend, 5,6%

Flirt tussen een Duitse Schwarz en een Rauchbier. Lichte toegankelijke rokerige toets met tonen van chocolade en licht zoetje.

ROTT.melk

Intens en Uitdagend, 4,5%

Een zacht, zoete en romige milkstout van slechts 4,5% met smaken van karamel en chocolade.

ROTT.ontbijt

Intens en Uitdagend, 6,5%

Een stout bomvol smaak dankzij de toevoeging van de koffiebonen van de Rotterdamse koffiebranderij Brandzaak. Bekroond met een zilveren medaille tijdens de Dutch Beer Challenge.

Shakti DIPA

Intens en Uitdagend, 8,2%

Extra sterke IPA met Simcoe en Columbus dryhop. Goud van kleur, tropisch aroma, vol in de mond en toch zacht in de afdronk. Exotisch hoparoma. Fruitige hop smaak. Winnaar van de een Bronzen medaille in de Dutch Beer Challenge 2019!

Walhalla Craft Beer, stand 21

Stoute Gijt

Intens en Uitdagend, 8.8%

Deze Stoute Gijt zit vol met gebranden mouten wat zorgt voor een herlijk zwart bier met tonen van koffie en chocolade.

Temeer

Intens en Uitdagend, 9%

Vol geroosterd, vanille, licht rokerig. Let op: bevat lactose.

Zinder

Intens en Uitdagend, 6.8%

Rauchbier met een stevig rokerige geur. De rokerige geur – afkomstig van beukenhout – gaat gepaard met een milde fruitigheid en iets van banaan.