Bieren

Of je nu houdt van een IPA, Tripel, Blond of Pale Ale, alle biersoorten zijn vertegenwoordigd. Zowel in traditionele vorm als op “eigenwijze” nieuwetijdse vorm, met chocolade, fruit of zelfs biercocktails. Voor ieder wat wils!
Hieronder tref je de bieren aan die op het festival verkrijgbaar zijn. klik op het hartje en het bier wordt toegevoegd aan je verlanglijstje. Klik rechtsboven op het glas met het hartje en je vindt daar je verlanglijst. Tik het biertje aan en je ziet van welke brouwer deze is en op welke stand deze staat. Veel plezier met proeven!

Black Dragon

IPA, 7.5%

Festival special op de wisseltap met nog meer verassingen…

D'n Draok, Brouwerij, stand 6

Board Meeting

IPA, 8%

Wat is er beter dan een gewone New England IPA? Exact, een New England Double IPA. Dubbel zoveel hop voor dubbel zoveel plezier, smaak en sensatie. Gigantische ladingen Galaxy, Azacca en Mosaic zorgen voor een intens tropische fruitigheid met op de achtergrond grapefruit. Dit allemaal ondersteund door een moutige basis met een flinke dosis haver en tarwe die zorgen voor een vol en rond mondgevoel.

Blitz Brewing Co., stand 31

Dag & Dauw

IPA, 7.1%

Het perfectie bier voor de lente en zomer. Deze zeer vefrissende IPA krijgt zijn fruitige en licht zure karakter van de bergamot vrucht welke toegevoegd wordt na de vergisting. Samen met de verschillende Amerikaanse hopsoorten wordt dit allemaal mooi in balans gebracht. Smaak indicatie: Citrus, bloemig, grassig.

Molen, Brouwerij De, stand 5

Dr Hop IPA Galaxy

IPA, 6.5%

Eenmalig special IPA bier gebrouwen met de hopsoort Galaxy.

Muifelbrouwerij, stand 17

Eloy

IPA, 6.5%

Een bijna zwarte IPA met 4 soorten hop. Door de gebrande tarwe een lekker zachte smaak en volle afdronk. Dankzij de citra een lekker frisse geur.

D'n Drul, Brouwerij, stand 7

Flipflopper

IPA, 3.9%

Grapefruit Session IPA - Teentjes in de zon met deze heerlijk lichte session IPA. Gebrouwen met grapefruit voor de extra fruitigheid!

KraftBier, stand 18

Hey Hoppa Hoppa

IPA, 6%

Een echte Amerikaanse IPA met 6 soorten hop. Citrus geuren en zachte fruitsmaken.

D'n Drul, Brouwerij, stand 7

Holiday On IJsbeer

IPA, 4.5%

Holiday On IJsbeer heeft een zee aan fruit aroma's en met zijn zacht bittere smaak een prettige dorstlesser. Smaakmaker in de Holiday On IJsbeer zijn hibiscus bloemen!

Blauwe IJsbeer, Brouwerij, stand 3

Hooglander Black IPA

IPA, 7.1%

Niets is wat het lijkt. Zo donker als de nacht maar met een hoppige verborgenheid. Een pikzwart canvas waar de Sabro & El Dorado hoppen vanaf spatten. Twee werelden komen samen en vormen een balans van steenfruit, kokos en geroosterde tonen.

Hooglander Bier, stand 20

Hooglander DDH Double IPA

IPA, 8%

Dubbel gehopt voor een dubbele dosis fruitigheid. De Mosaic, Ekuanot en Citra hoppen zorgen voor een tropisch en sappig geheel. De ananas, mango en citrus aroma's spatten er vanaf.

Hooglander Bier, stand 20

Hooglander New England IPA

IPA, 7.4%

Een intrigerende en mistige verschijning. De voorbijtrekkende tornado aan hoppigheid laat een tropisch hopboeket achter. Sappig, fruitig en intens. De Amerikaanse hoppen Sabro, Citra en Mosaic vormen een melange van perzik, citrus en ananas aroma's. Het fluweelzachte en romige mondgevoel maken de afdronk compleet.

Hooglander Bier, stand 20

Hopcreator

IPA, 6.7%

Een ouderwetse IPA. Heerlijk moutig en vol met Aroma van citrus, licht kruidig en een vrij droge en harsige afdronk. De hoppige nasmaak blijft lang hangen. Kortom een IPA voor de echte IPA-drinker.

Veem, Brouwerij het, stand 12

Hops & Dreams

IPA, 6%

Ooit met een fruitmand in je gezicht geslagen? wij ook niet. Toch denken we dat dit het meest in de buurt komt van Hops & Dreams. Onze New England IPA met een overdaad aan tropisch fruit, het bier is erg licht in de bitterheid en heeft een aangename restzoetheid. Gehopt met Citra, Mosaic en Sabro.

Blitz Brewing Co., stand 31

Humulus Lupulus Experimentum 4

IPA, 6.3%

Speciaal voor festivals gebrouwen. Hopexperiment nr.4.

Nemeton Brewing, stand 21

Indian Pale Ale

IPA, 6%

Een zomerse, fruitige Indian Pale Ale die niet te bitter is. Dit door minder hoppen te gebruiken tijden het kookproces, maar meer dry-hop.

Argentum, Stadsbrouwerij, stand 24

Jolly Roger

IPA, 6.66%

Jolly Roger is doordrinkbaar als een IPA, maar dan donker met subtiele hints van chocolade en koffie. Een goede binnenkomer voor mensen die denken dat ze niet van donker bier houden. Een vleugje Chilli Vanilli onderscheidt dit bier van saaiere tegenhangers.

Raven Bone Hill Brouwers, stand 22

Juicy You

IPA, 7%

Waan je op een tropisch eiland. Een IPA met een dryhop van Chinook, Simcoe, Citra en Mosaic die dit bier een ware citrusbom maakt.

Victorie, Brouwerij, stand 14

Kapitein Roodbaard

IPA, 6.3%

Een samenwerking met Brouwerij de School uit Badhoevedorp. Een IPA gebrouwen met 2 saisongisten en in de dryhop een goede lading Bobek

Gebroeders Roodbaard Brouwerij, stand 16

Lost Coast

IPA, 7%

Om onze heimwee naar een klassieke IPA te stillen is Lost Coast in het leven geroepen. Deze West Coast IPA is amber tot koper van kleur, met smaken en aroma's die je doen denken aan citrus, harsigheid en een klein beetje tropisch fruit. Mild qua bitterheid en droog in de afdronk.

Blitz Brewing Co., stand 31

Meliponini

IPA, 6.2%

Meliponini is een NEIPA met een heerlijke tropische geur door het gebruik van Warrior, Apollo en Citra hop. Licht troebel, sappig bier gevuld met smaken en aroma's van mango, perzik, passievrucht en een melange van citrussappen.

The Sisters Brewery, stand 29

No.6

IPA, 6.7%

Een fruitige IPA met de klassieke hoppen Citra en Mosaic.

Gebroeders Roodbaard Brouwerij, stand 16

Queen Bee

IPA, 7.7%

De Queen Bee is een heerlijke dry-hopped IPA met een zachte citrus hoppige smaak van de Cascade hop.

The Sisters Brewery, stand 29

Ritual#2 Spirit Chants

IPA, 9%

Een heel toegankelijke IPA door een iets moutiger karakter dan gebruikelijk. Enorm DRY-HOPPED met o.a. Citra en Simcoe.

Nemeton Brewing, stand 21

Schôon Mèdje

IPA, 6.3%

Witte IPA - Een echte Tilburgse vrouw is kei gezellig. Een sexy zachte G, een nuchtere houding en de nodige zelfspot. Lekker eigenzinnig en vol Brabantse gezelligheid. Net als deze lekker fruitige en bittere IPA.

KraftBier, stand 18

Session NEIPA

IPA, 4%

Een fris hoppige dorstlesser.

Gebroeders Roodbaard Brouwerij, stand 16

Smuling IPA

IPA, 6.5%

Bold and copper colored this brew is aggressively hopped with Pacific North West C-hops. It's jam-packed with piney and woodsy flavors.

Poesiat & Kater, Brouwerij, stand 11

The Amazing Single Hop IPA Cashmere Worship Gear

IPA, 6.2%

Citrus flavour-packed and bursting with the fresh and zesty taste of lemon, lime and melon. The single-hop IPA series is our quest in brewing the purest and greatest IPA ever.

Strieper Craft Beer Company, stand 27

The Poetry of Hangovers Verse 8: Cubo De Pomelos

IPA, 10%

Cubo De Pomelos is a grapefruit IPA packed with citrus hops and shit ton of grapefruit! Made with: Water, Malted Barley, Hops (Amarillo, Sabro Cryo, Citra Cryo, Simco Cryo), Grapefruit and Yeast.

Poesiat & Kater, Brouwerij, stand 11

Tram

IPA, 6.2%

Een klassieke IPA met voldoende bitterheid om een echte IPA te zijn maar zacht genoeg om dankzij de heerlijke hopgeuren heerlijk toegankelijk te zijn.

Stollenberg, Brouwerij, stand 8

Waggle Dance

IPA, 4.4%

Hoppig, kruidig en vol van smaak met mooi zacht hoppig schuim. Gemaakt met Nugget, Citra en Mozaïek.

The Sisters Brewery, stand 29

Water & Vuur

IPA, 6%

Een mooi gebalanceerde troebele NEIPA met een tropische neus en door het gebruik van de Citra en Lemondrop hopsoorten een goede citrus afdronk.

Molen, Brouwerij De, stand 5

Wet ’n Juicy

IPA, 7%%

v

Veem, Brouwerij het, stand 12

White IPA

IPA, 6%

Uitverkozen tot Brabants lekkerste bier 2021. Een Indian Pale Ale met 50% tarwemout, een Duitse hop en een Engelse gist soort. In tegenstelling tot de bittere IPA's is dit bier een heerlijk zacht bier geworden met een nadruk op hop aroma zonder bitterheid.

Bourgogne Kruis, Brouwerij, stand 32

ZHB House of Lords

IPA, 7.5%

Volmondige, fruitige IPA die teruggaat naar de oorspronkelijke engelse IPA

Arn, Bierbrouwerij De, stand 1