Bieren

Of je nu houdt van een IPA, Tripel, Blond of Pale Ale, alle biersoorten zijn vertegenwoordigd. Zowel in traditionele vorm als op “eigenwijze” nieuwetijdse vorm, met chocolade, fruit of zelfs biercocktails. Voor ieder wat wils!
Voor nu vind je nog de bieren van 2019, eind maart zijn hier bieren terug te vinden die op het festival verkrijgbaar zijn.

#7 Gose met witte perzik

Jagen op wild, 5.3%

Deze gose is gebrouwen met o.a. zuurmout, koriander en zout. Wij hebben er nog en flinke bak perzik aan toegevoegd wat zorgt voor een mooi fruitig bier!

Collab broeders #02

Jagen op wild, 5,8%

Na het donkere geweld van de 1e collab tussen Ebontree en Gebroederes Roodbaard, zijn de handen opnieuw ineen geslagen. Aangezien de brouwers ook wel een zuur biertje lusten, is het deze keer een sour geworden. Maar een simpel zuur bier was niet voldoende voor heren brouwers. De smaak is nog verder verfraaid met de zomerse smaken van perzik en passievrucht. Niet extreem zuur, dus een heerlijk zomerse dorstlesser.

Gebroeders Roodbaard Brouwerij, stand 27

Collab broeders#02

Jagen op wild, 5,7%

Na het donkere geweld van de 1e collab tussen Ebontree en Gebroederes Roodbaard zijn de handen opnieuw ineen geslagen. Aangezien de brouwers ook wel een zuur biertje lusten, is het deze keer een sour geworden.rnMaar een simpel zuur bier was niet voldoende voor de heren brouwers. Dit bier is nog verder verfraaid met de zomerse smaken van perzik en passievrucht.rnNiet extreem zuur, dus een heerlijk zomerse bier.rn

Passion Thug

Jagen op wild, 6,8%

Onze zuurste kettle sour tot op heden, met maar liefst 62u contacttijd met de lactobacillus. Gecombineerd met een hoop passievrucht, melksuiker en een serieuze dryhopping van Cascade Cryo, chinook en Equinox.

Session IPA

Jagen op wild, 4%

Omschrijving: Een primeurtje want dit is het allernieuwste bier van Brouwerij 't IJ, gebrouwen sinds feb 2019. De Session IPA is een fris bier met een sterke persoonlijkheid en een zachte kant. Weinig alcohol (4%) en toch lekker veel smaak. Die is vooral afkomstig van de hop. Citra en Galaxy zorgen naast een fruitig karakter ook voor een uitstekende doordrinkbaarheid. Lekker licht alcoholisch maar toch pittig. Om extra vaak van te genieten.rnrnKleur: 8 EBCrnBitterheid: 30 IBUrnIngredienten: Pilsmout, PaleAlemout/ Galaxy hop (Whirlpool) , Galaxy en Citra hop als Dryhoprnrn

IJ, Brouwerij 't, stand 15

Strawberry Gose

Jagen op wild, 5,4%

De lichtzuren gose met zijn zout en Koriander in combinatie met zoet rijpe aarbeien. dit moet toch wel een feestje zijn!

Veem, Brouwerij Het, stand 9

Texels Seumerfeugel

Jagen op wild, 3,9%

Dorstlessend tarwebier. Texels Seumerfeugel is dorstlessend dankzij de combinatie van frisse citrus en een verrassende, lichtzilte afdronk door de zeekraal. Heerlijk verfrissend, perfect na een warme zomerdag.

Wild One

Jagen op wild, 6,5%

Wild One is een sour ale van spontane gisting. Tijdens de vergisting zijn appels en ander fruit toegevoegd. Dit zorgt voor een complex smaakprofiel, met zure en kruidige tonen

Uwe Cider&Ales, stand 36

Zuriggijt – Braam 218

Jagen op wild, 5.5%

Deze brown ale is vergist met Roeselaregist (Rodenbach) en met bramen. Het zorgt voor een zachtzurig bier met een funky randje!