Bieren

Of je nu houdt van een IPA, Tripel, Blond of Pale Ale, alle biersoorten zijn vertegenwoordigd. Zowel in traditionele vorm als op “eigenwijze” nieuwetijdse vorm, met chocolade, fruit of zelfs biercocktails. Voor ieder wat wils!
Voor nu vind je nog de bieren van 2019, eind maart zijn hier bieren terug te vinden die op het festival verkrijgbaar zijn.

Andermaal Yellow Sub

Licht blond, 6%

Blond bier gebrouwen met experimentele Yellow Sub-hop. Sinaasappel, bessen, zacht, fris.

Bee52

Lekker licht, Licht blond, 4,9%

Berne Abdijbier Norbertijn Blond

Licht blond, 6%

Een mooi, niet zoet, goudgelig bier van hoge gisting met een verfrissende licht prikkelende en kruidige smaak door gebruik van o.a. de mooiste hoppen. Norbertijn Blond hergist op fles en is een vol en rijk smakend speciaalbier van 6% alcohol dat gemakkelijk wegdrinkt. Gebrouwen naar de eeuwenoude traditie van Berne Abdijbier.

Berne Abdijbier, stand 30

Blond Ale

Licht blond, 6%

Een Blond ale (6%) met heerlijk hop. Dit zomerbier met frisse citrusfruit- en hop tonen heeft een krachtige en vloeiende afdronk.

Solo Beer Brewery, stand 11

Blonde Anouk

Licht blond, 5%

Een kruidig, lichtzoet en frisse blond. Mild gehopt en toegankelijk voor een breed publiek.

Delftse Stadsbrouwerij De Koperen Kat, stand 6

Blonde Dern

Licht blond, 7,1%

Het mooie van twee bieren komen samen in één. Een samensmelting van een weizen en een blond bier. Blond kleurig bier met een klein beetje karamelmout een grote hoeveelheid tarwemout. Heeft de karakteristieke smaak van een weizen met het volle body van een blond bier.

Blonde Kolonel

Licht blond, 6,5%

De Blonde Kolonel is een blond bier met karakteristieke bittere en zoete smaken. Cat I alc. 6,5% vol. Het bier smaakt bitter en zoet en heeft een bittere afdronk

Wilskracht Stadsbrouwerij, stand 5

Blonde Monster

Licht blond, 6.4%

Blonde met een monsterlijke smaakexplosie. Dit komt voort uit de toevoegingen van een speciaal gemaakte bloesemhoning.

Blotskòps

Licht blond, 5,7%

Een ondergistend blondbier met een lekkere lading hop. Perfect voor de eerste zonnestralen in de lente. De moutigheid van dit bier is een perfecte combinatie met de simcoe hop die gebruikt is om te dryhoppen.

Kraftbier, stand 42

Blushing Blond

Licht blond, 6%

Een fris blond bier, gebrouwen met mango waardoor er tropische tonen in dit bier naar voren komen.

Bosch Blond

Licht blond, 6,5%

De mooiste Blonde van 's-Hertogenbosch. Een Pale Ale met biologische aromahop uit Nieuw-Zeeland: Nelson Sauvin. Deze geeft dit lekkere frisse en fijn gehopt bier een hint van witte druiven (Savignon Blanc). Dat is eens wat anders...

D’n Draok, Brouwerij, stand 12

Bossche Beul

Licht blond, 7%

Verguisd maar niet versmaden: Na eeuwen rondzwerven in de duistere hel is hij terug. Een duivelse reïncarnatie in liquide lustvorm. Een bitterzoet dilemma met een gepeperd karakter. Huiveringwekkend gekruide bocht om Bosschenaren te verleiden, stervelingen te plezieren, de dorst te liquideren. Inhakken op hun smaakbeleving. Hef het glas,daar ga je!

Boegbeeld, Brouwerij, stand 3

Broeders

Licht blond, 6%

Broeders is een fris blond tarwebier met karakter, door hetrngebruik van tarwemout en Duitse, bloemige hop. Een heerlijkrnfrisse, goed gehopte dorstlesser. Broeders drink je met jernbroeders, op ieder moment.

Bru(u)t IPA

Licht blond, 7,0%

Met een negatief schijnbaar rest extract is dit een ultra droge Brut IPA.rnStevig gedryhopped met Huell Melon en Lemon drop en een heel klein beetje perzik.

CraAzy IPA

Lekker licht, Licht blond, <0,5%

Dorstlessende alcohol-vrije IPA waarvan je er makkelijk meer dan één kunt drinken.

Muifelbrouwerij, stand 1

De Twee Leeuwen Blond

Licht blond, 5.8%

Vol blond bier, gebrouwen met 2 soorten mout

Duivelseiland

Licht blond, 7.0%

Duivelseiland is een farmhouse ale met gerst, haver en rogge. Daarbij is dragon gebruikt dat zorgt voor een frisse twist. Het is een zomers kruidig bier met een alcoholpercentage van 7 procent en een IBU (bitterheid) van 24.

Dukes Blond

Licht blond, 6.7%

Een frisse blond, met kruidige tonen en een licht bittertje.rnDe afdronk is zacht en heeft een klein zoetje.

Dukes, Stadsbrouwerij, stand 34

Dukes Saison

Licht blond, 6%

Een echte dorstlesser, zoals een Saison bedoeld is. Een mooiernbitter en kruidige tonen van peper en kruidnagel maken deze Saison compleet.

Dukes, Stadsbrouwerij, stand 34

Dukzat

Licht blond, 7,0%

Oranje kleurig bier met een complex kruidig smaakpallet. Dit zachte kruidige bier zal je doen verrassen door de mooie volle kruidige smaak van koriander, Curaçaose sinaasappelschil en komijn en haar zijde zachte karakter.

Ebon 3C IPA

Licht blond, 7,2%

Een heerlijke American Red IPA met de klassieke combineerde hoparoma`s van Cascade, Centennial en Chinook. rnDoor een vakjury uitgeroepen tot lekkerste bier rnvan Zuid Holland 2018-2019rn

Eersteling

Licht blond, 6%

Moutige en hoppige IPA gebrouwen met Vic Secret, El Dorado en Citra-hoppen.

Einde Sjieg

Licht blond, 5%

Als het ëinde sjieg” is dan drink je een klassieke Pale Ale van eigen bodem voor ieder uur van de dag. Zachte evenwichtige smaak met een fijne lichte bitterheid van Europese hoppen.

Elixer III

Licht blond, 6,4%

Onze veranderende hazy IPA serie met elke keer een andere dryhop. Deze keer met Azacca en Denali.

Walhalla Craft Beer, stand 21

Eloy

Licht blond, 6,5%

Donkere tarwe IPA met veel aroma's maar niet de bitterheid

D’n Drul, Brouwerij, stand 7

Engelse Les

Licht blond, 4,8%

Deze English Special Bitter is gebrouwen volgens Engelse traditie. De volle moutsmaak wordt in toom gehouden door de frisheid van de UK Golding hoppen. -*verkrijgbaar als het Champagnebier op is*-

Festival Fruitbier

Licht blond, 5%

Vorig jaar voor het eerst speciaal voor het bierfestival in Den Bosch gebrouwen. En wegens enorm succes en op veler verzoek ook dit jaar weer op de tap. Fris, fruitig, licht, geur- en smaakvol, op basis van weizen, met drie tropische soorten fruit. U mag komen proeven en raden welke soorten fruit wij tijdens het brouwproces toegevoegd hebben.

Vandeoirsprong, stand 18

Fluffy

Licht blond, 6.4%

We hebben wat Magnum, Bravo en Bavaria Mandarina hop gebruikt voor het aroma. los daarvan zit er een royale hoeveelheid Roggemout in met en klein beetje black malt. dit geeft kruidigheid, pit en een moutig karakter.

Franse Blonde

Licht blond, 7,1%

Fris en fruitig Donker Blond. Gebrouwen met 2 hopsoorten uit de Elzas.rnLekker blondje met een volle body en smaakvol karakter. Mooi bier voor een bierroute.

Funky Falcon

Licht blond, 5,2%

Licht, fris, en zeer goed doordrinkbaar bier met citroengras. Dankt zijn naam vooral aan de funky hopsoorten die gebruikt worden.

Two Chefs Brewing, stand 35

Galaxy

Licht blond, 6%

Hop hop hop is wat de klok slaat. Mega fruitig en tantoe doordrinkbaar.

Green Bullet

Licht blond, 5,7%

Zo’n klassieke IPA, waar Green Bullet zelf trots op zou zijn. Een bloemige hopbom met een volle body en een licht bittere afdronk.

Two Chefs Brewing, stand 35

HappyFace Scapegoat

Licht blond, 6,5%

Een mooie romige Weizen-IPA met alle karakteristieken van een klassieke weizen met als extra een fijn aroma door de Citra/Cascade dryhop

HappyFace SIPA

Lekker licht, Licht blond, 3,5%

Lekkere verfrissende session-IPA met een fijn hoppig aroma en een pretige bitterheid in de afdronk

Heerlijkheid

Licht blond, 5,4%

Als je genoeg hebt van alle zware complexe bieren, dan is de Heerlijkheid hét bier om even zorgeloos van te genieten.rnEen mooi blond bier voor elk moment.rn

D’n Drul, Brouwerij, stand 7

Heksen & Trollen

Licht blond, 6.1%

Kruidig en fris bier met veel citrus in de smaak en een licht droge afdronk.

Het geheim van de smid

Licht blond, 6,0%

Mooie zachte pale ale met heerlijke aroma's van speciaal geselecteerde Amerikaanse hoppen.

D’n Drul, Brouwerij, stand 7

Hey enne

Licht blond, 4,7%

Een echte Limburgse uitspraak die toch wel door vele mensen tot op de dag van vandaag nog wordt gebruikt. Hey Enne!? betekend Hey hoe is het?Deze IPA is flink bitter maar toch ook erg fruity! Jam jam!

Honingblond

Licht blond, 7,0%

Hartverwarmend honingblond bier. Net iets steviger qua alcohol, met een fijne zoete kick van de honing. Met een fris-droge afdronk zal dit bier niet snel vervelen of “te veel” worden en kun je er gerust nog één drinken.

Hooglander India Pale Ale

Licht blond, 6.8%

Met karakter gehopt en gekenmerkt door een elegante en krachtige uitstraling. Aroma's van tropisch fruit, een subtiel moutprofiel en een hopbittere afdronk vormen samen een innemend geheel.

Hooglander Bier, stand 39