Bieren

Of je nu houdt van een IPA, Tripel, Blond of Pale Ale, alle biersoorten zijn vertegenwoordigd. Zowel in traditionele vorm als op “eigenwijze” nieuwetijdse vorm, met chocolade, fruit of zelfs biercocktails. Voor ieder wat wils!
Hieronder tref je de bieren aan die op het festival verkrijgbaar zijn. klik op het hartje en het bier wordt toegevoegd aan je verlanglijstje. Klik rechtsboven op het glas met het hartje en je vindt daar je verlanglijst. Tik het biertje aan en je ziet van welke brouwer deze is en op welke stand deze staat. Veel plezier met proeven!

Barrelchip #2

Stout, 10.5%%

Een lichtzoetje en mooie hinten door chips uit een Oloroso Sherry vat, maakt deze RIS lekker doordrinkbaar maar wel vol van smaak.

Veem, Brouwerij het, stand 12

Batches: Zwarte Peat

Stout, 11%

Dit bier is zwart en dit bier is peated. Gebrouwen met Schotse whiskymout welke turfgestookt is. Dus er zit een rooksmaakje aan... Let op: 2 muntjes! en op is op!

D'n Draok, Brouwerij, stand 6

Black Peat

Stout, 8%

Deze roetzwarte stout heeft een romige, bruine schuimkraag. Peated whiskymout zorgt voor een volle turfsmaak, geroosterde mout voor tonen van noten, peper, pure chocolade, koffie en laurier. Uit de vette dosis hop (o.a. mandarina bavaria) komen smaken van hars en mandarijn.

Raven Bone Hill Brouwers, stand 22

Blood of Ida

Stout, 10%

Blood of Ida is een Russian Imperial Stout met een vracht aan echte frambozen.

Raven Bone Hill Brouwers, stand 22

Brokking Stout

Stout, 10.8%

Hazelnoot Stout, een ode aan de banketbakker van Dordrecht.

Ebontree, stand 15

Chocolatize

Stout, 10%

Vloeibare chocoladereep met een hint van vanille. Chocolatize heeft een vol en romig mondgevoel en genoeg chocolade om Sjakie z'n chocolade fabriek draaiende te houden.

Blitz Brewing Co., stand 31

Cocolicious

Stout, 10%

Kokokos Chocolade Stout. Gebrouwen door de dames van Ebontree.

Ebontree, stand 15

Crye

Stout, 8.2%

Een koffiestout met een vleugje kokos.

Ebontree, stand 15

De Bossche Bol

Stout, 5.5%

Festival special op de wisseltap met nog meer verassingen…

D'n Draok, Brouwerij, stand 6

Hooglander #08 RIS Vatgerijpt (Deanston Whisky)

Stout, 10%

365 dagen gerijpt in duisternis, bier met een eigen wil. Het Turriff (Deanston Distillery) vat uit de Highlands van Schotland laat zijn sporen achter. Uniek, complex en ontwikkeld tot perfectie. Gebrouwen om sloksgewijs te verorberen.

Hooglander Bier, stand 20

Hooglander Espresso Stout

Stout, 8%

Intens en zijdezacht. De "koudgebrouwen" koffie uit de bergen van Nepal zorgt voor een stortvloed aan koffiearoma's met tonen van roodfruit en pure chocolade. Een samensmelting van twee werelden.

Hooglander Bier, stand 20

Lady Cornelia Kveik

Stout, 6.3%

This collaboration is a no boil Kveik Stout fermented with Yeast brought by our friends at directly from their brewery in Norway to ours in Amsterdam. The addition of cranberry gives this stout a touch of tartness.

Poesiat & Kater, Brouwerij, stand 11

Mooi & Meedogenloos

Stout, 10.2%

Mooi & Meedogenloos is wat het al belooft in de naam. Onweerstaanbaar mooi in alle facetten, maar slaat meedogenloos toe als je onvermijdelijk eenmaal bent verleidt. Mooi & Meedogenloos is een toegankelijk bier, ze combineert de Belgische stijl Quadrupel met de Engelse stijl Imperial Stout maar leunt door naar de laatste. Zoet en kruidig zoals de Quadrupel, gebrand en een stevige body zoals de Imperial Stout.

Molen, Brouwerij De, stand 5

Nachtuil

Stout, 12%

Een Imperial Stout met een volmondig gevoel van haver, geroosterde gerst, koffie en chocolade.

Broer & Zus, Stadsbrouwhuis, stand 25

Ritual#4 Blood Ritual

Stout, 11%

Oldschool dry-hopped stout gemaakt uit 14 verschillende soorten mout. Diep zwart, vol van smaken. Er is elke slok wat te ontdekken.

Nemeton Brewing, stand 21

Stout

Stout, 6.6%

Donkerbruin/zwart speciaalbier met mooie schuimkraag, naar Amerikaanse stijl gebrouwen met tonen van koffie en chocolade. Afdronk ietwat droog.

Argentum, Stadsbrouwerij, stand 24

THE NEMETON

Stout, 11%

Het aller eerste bier dat onze brouwmeester ooit brouwde. Nu opnieuw gebrouwen om iedereen er van te laten genieten. Een wat lichtere stout met wat zoetheid die de honing heeft achtergelaten. Een uitgebreid kruidenpakket maakt dit bier tot een smaakbeleving die je geproefd moet hebben.

Nemeton Brewing, stand 21

Wie Stout is Krijgt Lekkers

Stout, 8.9%

Wie stout is krijgt lekkers, wie zoet is de roe. Alles gekregen van die beste Sint. Een stout zo donker, dik en zwaar. Vol choco, barley, kant en klaar. Met pepernoten aangezet voor een kruidig smaakpalet.

Strieper Craft Beer Company, stand 27