Baros Bier

Sprang-Capelle, stand 30

Baros bier is gestart in 2018 door de vrienden Ton Baeten en Peter Rosman. Vanuit onze passie voor bier zijn wij bier gaan maken.

Wij brouwen bier met een eigentijdse smaak, met respect voor traditie. Ons eerste bier, ons witbier First Summer was meteen finalist bij Brabants Lekkerste Bier in 2019. Op dit moment hebben we 6 core bieren. Daarnaast hebben we een aantal specials en sinds 2021 hebben we onze Baros Barrel Serie, onze vatgerijpte bieren.

Voel je welkom aan onze bar om onze passie voor bier te delen en uiteraard voorzien wij je graag van een Baros bier!

Baros Barrel Serie 4 | Gave Dubbel – Tequila

Dubbel, 7.6%

Onze Gave Dubbel heeft 7 maanden genoten van een Tequila vat. Echt het vat waar dit bier in moest... De tequila is nadrukkelijk aanwezig en geeft een volle smaak, licht boozy aan de Gave Dubbel

Baros Barrel Serie 3 | Zinnestreel – Wild Turkey Bourbon

Quadrupel, 11.0%

Onze Zinnestreel heeft 9 maanden in een Wild Turkey vat gerijpt. Precies genoeg om de Zinnestreel te versterken. Dat heeft geresulteerd in stevig en stoer bier, met ook een zachte kant en een heel fraaie “barrel-bite”.

Baros Barrel Serie 2 | Zinnestreel – Scotch Whisky

Quadrupel, 11.0%

Onze Zinnestreel heeft 9 maanden in een Scotch Whisky vat gerust en genoten waardoor beide smaken optimaal versmolten zijn. Wij houden ervan dat de barrel het bier ondersteund en niet overneemt. Dat is precies wat je proeft. Het resultaat is een bier vol van smaak, krachtig en met meerdere lagen.

Zinnestreel

Quadrupel, 11.0%

Zinnestreel streelt je zintuigen met een explosie van smaak: zacht, drop, zoethout, warmend en een licht bittere afdronk. Onze Zinnestreel is gedurende 2 jaar langzaam gerijpt. Zorgvuldig in een kelder opgeslagen onder een constante temperatuur en in volledige duisternis. Deze rijping geeft het bier een extra dimensie mee.

Vlerk

Tripel, 8.5%

Vlerk is een goudeerlijke tripel. Een lichtzoete aanzet gaat over in een krachtige, kruidige en volle smaak die je mond prikkelt. Toegankelijk en doordrinkbaar.

McBaros

Ale, 8.0%

McBaros is een Scotch Ale van 8%. Caramel, zoet, moutbitterheid en hints van drop en zoethout typeren dit bier. Een stoer bier met een verrassend zachte kant en een mooie bitterheid in de nasmaak. Wij drinken hem altijd na een dagje Highland Games…

Gave Dubbel Tequila Infused

Dubbel, 7.6%

Dit is onze (a)Gave waaraan we bij het bottelen Tequila hebben toegevoegd, en die maakt het bier rijker met een verrassend volle en zachte smaak. 

Gave Dubbel

Dubbel, 7.5%

Gave Dubbel is een traditionele dubbel met een eigentijdse twist door gebruik van Mexicaanse Agave Siroop. De siroop is tijdens het koken toegevoegd en is ook in plaats van bottelsuiker gebruikt voor de hergisting op fles. Gave Dubbel heeft een volle smaak, zoetig, caramel, kruidig met een bescheiden bittertje in de nasmaak.

Happy Little Accident

IPA, 7.1%

De overvloedig gebruikte hoppen in de dubbele dryhop zorgen voor de rijk aanwezige tropisch fruitige geur. Het mondgevoel is dankzij de met mate toegevoegde lactose romig, de smaak zoetig en vol fruit. In de nasmaak neemt een stevige bitterheid het over. Een klein foutje tijdens het brouwen pakte goed uit en de naam van het bier was geboren. Met dank aan cultheld Bob Ross. En het foutje is onderdeel van het recept gebleven.

First Summer Gin Infused

Witbier, 5.1%

Dit is onze First Summer waaraan we bij het bottelen Gin hebben toegevoegd. In de Gin zitten koriander en sinaasappel; bij het bier passende kruiden. Een zachter en kruidiger bier is het resultaat.

First Summer

Witbier, 5.0%

First Summer is ons eerste bier en werd finalist van Brabants Lekkerste Bier in 2019. De 3 moutsoorten (gerst, haver en tarwe) zorgen samen met lichte citrus tonen, de koriander en de bittere Curaçao voor een aangenaam en licht kruidig bier. Een klein bittertje in de nasmaak maakt het bier af. First Summer is een verfrissend en doordrinkbaar bier, geschikt voor elk seizoen.