BE+ER bierbrouwers

Hoofddorp, stand 2

Zoals zovelen zijn wij begonnen als huurbrouwers. Na diverse omzwervingen zijn wij uiteindelijk bij de Noord-Hollandse Bierbrouwerij blijven hangen. Edwin is daar in opleiding geweest en sinds april 2017 worden al onze bieren 100% zelfstandig/eigenhandig geproduceerd (dus ook het overzetten en afvullen van de bieren).
De bieren die wij produceren hebben bijna allemaal een twist waardoor ze niet 100% in het vakje van een bierstijl te plaatsen zijn. Sommige bieren zijn een cross-over tussen 2 stijlen. Anderen hebben een eigenzinnige mout- of kruiderij-samenstelling. Voorbeeld hiervan is onze Tripel Saison. Een Tripel vergist met een Saison gist. Onze gevaarlijke doordrinker ;-). En onze meest succesvolle cross-over: De Eigenzinnige Herfstbok (kruising tussen Herfstbok en Porter). In 2017 verkozen tot lekkerste Herfstbok van Nederland. Trots op!

Rispoetin

Intens en Uitdagend, 10,0%, EBU

Russian Imperial Stout. Gelagerd op houtsnippers die minimaal 4 weken op Whisky getrokken hebben. Licht zoet met tonen van hout, vanille, Whisky.

Rokerige Zwarte

Intens en Uitdagend, 5,6%, EBU

Flirt tussen een Duitse Schwarz en een Rauchbier. Lichte toegankelijke rokerige toets met tonen van chocolade en licht zoetje.

Tripel Saison

Blond en Krachtig, 8,7%, EBU

Zware Saison met een kruiderij van Kardemom en Koriander. De licht zoetige smaak wordt gevolgd door een mooie droogheid en lichte zurigheid in de afdronk. Onze gevaarlijke doordrinker. Mooi bier voor een bierroute.

Franse Blonde

Licht blond, 7,1%, EBU

Fris en fruitig Donker Blond. Gebrouwen met 2 hopsoorten uit de Elzas.rnLekker blondje met een volle body en smaakvol karakter. Mooi bier voor een bierroute.

(ST)Oer Wit

Fris en Fruitig, Lekker licht, 4,5%, EBU

Fris Witbier gebrouwen met 100% Haarlemmermeers graan. De oertarwe Emmer en de lokaal geteelde en vermoutte gerst geven dit bier zijn eigen identiteit.

Of je Dorst hebt !!!

Lekker licht, Licht blond, 3,7%, EBU

Frisse IPA. Lichte bitterheid gecombineerd met frisse fruitige tonen van Mosaic en Citra hop. Gebrouwen met 75% lokaal geteelde en vermoutte gerst. Alleen afgevuld op fust en dus niet verkrijgbaar in de winkel. Mooi bier voor een bierroute.