Berne Abdijbier

Heeswijk-Dinther, stand 30

In Heeswijk-Dinther staat de Abdij van Berne, nog altijd bewoond door Norbertijnen en daarmee de oudste nog bestaande abdijgemeenschap van Nederland, anno 1134. Sinds de stichting van de abdijgemeenschap in de 12e eeuw tot aan de plundering in 1579 werd bier gebrouwen in het oude Berne. En al in 1639 werd er op het huidige abdijterrein in Heeswijk blond- en bruin bier gebrouwen in het helaas ook weer verdwenen eigen brouwhuis. De eigen brouwmeester van de Stichting Berne Abdijbier brouwt voor de Norbertijnen sinds 2015 weer een aantal mooie bovengistende bieren met nagisting op de fles, het enige Norbertijnen abdijbier van Nederland. Inmiddels zijn er vijf Berne Abdijbieren ontwikkeld; Witheren Wit, Norbertijn Blond, Prior Dubbel, Abt Tripel en Abt-generaal Quadrupel. De opbrengsten komen ten goede aan de eeuwenoude Norbertijnenorde van Abdij van Berne voor de instandhouding van deze bijzondere abdij. Bezoek ons op de website www.berneabdijbier.nl.
Proost met onze slogan: Vier het leven!

Berne Abdijbier Abt-generaal Quadrupel

Donker en Rijk, 10,5%, EBU

Het ‘optimum cervisiam’, de Abt-generaal Quadrupel. Speciaalbier van hoge gisting met depot op de fles. Een echte dubbele dubbel, dus Quadrupel. Door de zorgvuldige samenstelling van speciale mouten donker van kleur met een rijk en breed smaakpallet en een zeer verfijnde kruidige afdronk. Met 10,5% alcohol een Berne Abdijbier voor de echte liefhebber!

Berne Abdijbier Abt Tripel

Blond en Krachtig, 9%, EBU

Een uitermate uitnodigend goudgeel zwaar blond bier van hoge gisting met 9% alcohol. Zachtzoet met een pittig bittertje. Een echte krachtige tripel met lichte kruidentonen en gemakkelijk doordrinkbaar waardoor dit abdijbier als ’gevaarlijk lekker’ wordt ervaren. Abt Tripel is bier dat hergist op fles.

Berne Abdijbier Prior Dubbel

Donker en Rijk, 8%, EBU

Een direct herkenbaar mooi donker amber gekleurd bier van hoge gisting. Met een mooie zachte karamelsmaak van de gebrande mout, proef de warme kruidentonen die het bier mooier en ronder maken. De hergisting op fles in de oude traditie maakt van dit speciaalbier met 8% alcohol een bier met beleving.

Berne Abdijbier Norbertijn Blond

Licht blond, 6%, EBU

Een mooi, niet zoet, goudgelig bier van hoge gisting met een verfrissende licht prikkelende en kruidige smaak door gebruik van o.a. de mooiste hoppen. Norbertijn Blond hergist op fles en is een vol en rijk smakend speciaalbier van 6% alcohol dat gemakkelijk wegdrinkt. Gebrouwen naar de eeuwenoude traditie van Berne Abdijbier.

Berne Abdijbier Witheren Wit

Fris en Fruitig, 4,5%, EBU

Klaar voor de zon! Een heerlijk fris witbier van tarwemout en gerstemout van hoge gisting en mooie hoppen waardoor een zacht bittertje ontstaat. Met slechts 4,5% alcohol een speciaalbier dat hergist op fles en in de zomermaanden heerlijk wegdrinkt op het terras of in de tuin maar door de liefhebber natuurlijk het hele jaar gedronken kan worden.