Blitz Brewing Co.

Alkmaar, stand 31

Als je van een krachtig bier houdt dan moet je de bieren van Blitz Brewing hebben. Deze brouwerij uit Alkmaar heeft zich gespecialiseerd in modern craft beer. De focus ligt met name op (NE)IPA’s en (pastry) stout, met uitstapjes naar fruited sours, barley wines en andere mooie bierstijlen waar zij een eigen twist aan geven.

Barley Beast

Barley Wine, 10%, EBU

Beest van een Barley Wine, haast niet te temmen. Naast de gerst die je mag verwachten hebben we een lading rogge toegevoegd, dit zorgt voor een enorm vol bier en aangename kruidigheid op de achtergrond. Gehopt met Bramling Cross waardoor het een hele lichte citrus toon op de achtergrond heeft, naast de aarbeien en amandel tonen die zijn achtergelaten tijdens de vergisting.

Double Scoop

Fruitbier, 6%, EBU

Gesmolten ijs in een blikje, de enige manier om dit bier te beschrijven. Na het maischen hebben we Double Scoop laten aanzuren met Lactobacillus en vervolgens helemaal afgevuld met framboos en braam. Om het bier ervan te overtuigen dat het eigenlijk een vloeibaar ijsje is hebben we Bourbon Vanilla toegevoegd. Dit alles zorgt voor een fijne balans tussen zoet en zuur met een gigantische lading rood fruit.

Board Meeting

IPA, 8%, EBU

Wat is er beter dan een gewone New England IPA? Exact, een New England Double IPA. Dubbel zoveel hop voor dubbel zoveel plezier, smaak en sensatie. Gigantische ladingen Galaxy, Azacca en Mosaic zorgen voor een intens tropische fruitigheid met op de achtergrond grapefruit. Dit allemaal ondersteund door een moutige basis met een flinke dosis haver en tarwe die zorgen voor een vol en rond mondgevoel.

Chocolatize

Stout, 10%, EBU

Vloeibare chocoladereep met een hint van vanille. Chocolatize heeft een vol en romig mondgevoel en genoeg chocolade om Sjakie z'n chocolade fabriek draaiende te houden.

Lost Coast

IPA, 7%, EBU

Om onze heimwee naar een klassieke IPA te stillen is Lost Coast in het leven geroepen. Deze West Coast IPA is amber tot koper van kleur, met smaken en aroma's die je doen denken aan citrus, harsigheid en een klein beetje tropisch fruit. Mild qua bitterheid en droog in de afdronk.

Hops & Dreams

IPA, 6%, EBU

Ooit met een fruitmand in je gezicht geslagen? wij ook niet. Toch denken we dat dit het meest in de buurt komt van Hops & Dreams. Onze New England IPA met een overdaad aan tropisch fruit, het bier is erg licht in de bitterheid en heeft een aangename restzoetheid. Gehopt met Citra, Mosaic en Sabro.