Bourgogne Kruis, Brouwerij

Oosterhout, stand 32

Brouwerij Bourgogne Kruis (2012) staat bekend om zijn verschillende tarwebieren. In de ambachtelijke brouwerij gebeurt nog alles met de hand. Geen computer en automatisering, maar echt handwerk en denkwerk. “Niet praten maar doen”, dat is de leidraad. De brouwers, de gebroeders Thuring, hebben een concept ontwikkeld waarin de eenvoud en frisheid van bier centraal staat”. “Herkenbaar, recht door zee, zuiver en natuurlijk, met de frisheid van een lenteochtend”, zo omschrijft de brouwerij haar Tarwe Bieren.

De White IPA van Bourgogne Kruis is in 2021/2022 uitgeroepen tot Brabants Lekkerste Bier 2021/2022. Voor een heerlijke Weizen en een Weizen Trippel kun je ook bij deze brouwerij terecht.

Knock-Out

Overig, 7%, EBU

Na de zuinige oorlogsjaren (1940-1945) bracht Bourgogne Kruis in Oudenbosch het "Knock-Out" Bier op de markt. Met een knipoog naar dit verleden heeft Bourgogne Kruis in Oosterhout deze speciale editie gebrouwen ter ere van haar 10-jarig betaan.

Aviator

Weizen, 5%%, EBU

Dit frisse tarwebier is altijd lekker. Aviator wordt door de brouwers ook wel het champagne-bier genoemd. Ongefilterd tarwebier is altijd licht troebel en het residu onder in de fles mag graag gemengd worden.

Silver

Tripel, 8%, EBU

Silver is onze Tripel met een flinke volle smaak. Dit bier raakt alle hoeken van de mond en heeft het aroma van tarwemout vermengt met die van de klassieke tetnanger hop. Na de tintelingen op de tong neemt het zoete van de mout het over. De kruidigheid komt door de specifieke gist gebruikt en geeft pittigheid aan het geheel.

White IPA

IPA, 6%, EBU

Uitverkozen tot Brabants lekkerste bier 2021. Een Indian Pale Ale met 50% tarwemout, een Duitse hop en een Engelse gist soort. In tegenstelling tot de bittere IPA's is dit bier een heerlijk zacht bier geworden met een nadruk op hop aroma zonder bitterheid.