Molen, Brouwerij De

Bodegraven, stand 5

Brouwerij De Molen. Contrast, tegenstellingen en polarisatie, het leven zit er vol van. Het geeft kleur aan het leven. De brouwers van De Molen noemen het: ‘thuis’. Het inspireert mateloos: nieuwe combinaties vinden door schijnbaar onverenigbare werelden samen te voegen. Zo doorbreek je huidige conventies en creëer je nieuwe. Het brengt inzicht. Er ontstaat verbinding. Daar gaat hun bier om.
De blik van De Molen is altijd gericht op bijzondere ingrediënten en combinaties. Het verenigen van tegenstellingen. Dat is De Molen. Een onuitputtelijke bron van vernieuwing. Dat gaat niet vanzelf. Proberen, proeven en weer opnieuw beginnen. Op je bek gaan, net zolang totdat het lukt. En dan, die eerste slok, die prikkel die een nieuwe wereld opent. Het verruimt je geest. Een bizar gevoel.

Strong Ale Congac BA 2022

Barrel Aged, 10.4%, EBU

Rijping op Cognac vaten levert vaak mooie aroma's en zo ook bij deze strong ale. Door het toevoegen van sinaasappel, kruidnagel en steranijs krijgt deze strong ale een goede citrus smaak met een kruidige twist. De rijping op de cognac vaten voegt daar op zijn beurt weer toetsen van vanille en eiken aan toe wat het geheel af maakt.

Bommen & Granaten Burgundy

Barrel Aged, 11.1%, EBU

Bommen & Granaten en wijnvaten is een match made in heaven. Deze keer hebben we de Bommen & Granaten gerijpt op Burgundy wijnvaten. Dit heeft geresulteerd in een gebalanceerd bier waarbij de zoetheid van de Bommen & Granaten complementair is aan de licht frisse zuren van de wijn. De vele tannines zorgen voor een rijke smaak waardoor de rode wijn opvalt. Dit alles zorgt voor een warm en vol mondgevoel.

Wieken & Krieken

Fruitbier, 9.2%, EBU

Voor deze collaboration hebben we een volle klassieke barley wine gebrouwen waar we na de vergisting veel klassieke Rodenbach ingrediënten aan hebben toegevoegd, zoals cranberry, vlierbes en zure kersen. Dit heeft geresulteerd in een bier met een unieke smaakdimensie. In de eerste instantie proef je de volle barley wine met zijn moutigheid en rijpe vruchten waarna het, mooi gebalanceerde, klassieke zuurtje van Rodenbach naar boven komt en je de cranberry en zure kersen duidelijk kan proeven.

Mooi & Meedogenloos

Stout, 10.2%, EBU

Mooi & Meedogenloos is wat het al belooft in de naam. Onweerstaanbaar mooi in alle facetten, maar slaat meedogenloos toe als je onvermijdelijk eenmaal bent verleidt. Mooi & Meedogenloos is een toegankelijk bier, ze combineert de Belgische stijl Quadrupel met de Engelse stijl Imperial Stout maar leunt door naar de laatste. Zoet en kruidig zoals de Quadrupel, gebrand en een stevige body zoals de Imperial Stout.

Dag & Dauw

IPA, 7.1%, EBU

Het perfectie bier voor de lente en zomer. Deze zeer vefrissende IPA krijgt zijn fruitige en licht zure karakter van de bergamot vrucht welke toegevoegd wordt na de vergisting. Samen met de verschillende Amerikaanse hopsoorten wordt dit allemaal mooi in balans gebracht. Smaak indicatie: Citrus, bloemig, grassig.

Water & Vuur

IPA, 6%, EBU

Een mooi gebalanceerde troebele NEIPA met een tropische neus en door het gebruik van de Citra en Lemondrop hopsoorten een goede citrus afdronk.