D’n Draok, Brouwerij

's-Hertogenbosch, stand 12

Brouwerij D’n Draok is een echte lokale Bossche brouwerij die alle productiecapaciteit nodig heeft voor de regio 073. De 15000 liters speciaal bier die jaarlijks gebrouwen wordt bestaat zowel uit stevige barrel aged bieren, frisse Amerikaanse stijl aromahop bieren als uit klassieke Belgische stijl bieren. Buiten 073 moeilijk verkrijgbaar, dus pak je kans, kom een Draokje drinken. Proost.

Houdoe&Bedankt

Donker en Rijk, 7,3%, EBU

Je heb vast nog wel een reden om iemand te bedanken en dat te doen door te toosten met dit lekkere vriendelijke biertje. De Houdoe&Bedankt is een heerlijke robijnroodbruine Dubbel naar Belgische stijl, donker met een licht zoetje in de afdronk.Dit is natuurlijk ook het ideale biertje om dit mooie speciaalbierfestival aan de voet van de St-Jan mee af te sluiten. Hef het glas, toost en proost met de woorden: "Houdoe & Bedankt en tot volgend jaar!"

OetelDonker 2018

Fris en Fruitig, 6,6%, EBU

Elk jaar wordt er een speciale single batch gebrouwen voor de aftrap van carnaval. De introductie vind altijd plaats rond 11-11 in Stadscafe De Basiliek. De OetelDonker is elk jaar een ander donker bier en uitverkocht voordat de carnaval begint. Maar we hebben van de 2018 versie wat bewaard: dus laatste kans om deze heerlijke Dark Wheat Ale, oftewel Dunkelweizen te komen proeven. Gebrouwen met geroosterde tarwe en echte Duitse Weizengist.

Squadron

Donker en Rijk, 10%, EBU

Een nieuw biertje van D'n Draok welke een maandje geleden succesvol is geintroduceerd in de Thonbridge Pub in's-Hetogenbosch waar die goed in de smaak viel! Een lekkere stevige trappisten-stijl Quadrupel. Geen poespas. Gewoon lekker.

Bossche Bol

Intens en Uitdagend, 5,5%, EBU

Ode aan de Bossche Bol. Een bezoekje aan's-Hertogenbosch is niet compleet als je de beroemde overheerlijke Bossche Bol niet hebt geproefd. Dat geldt natuurlijk ook voor dit biertje, een fijne donkere stout met een vleugje vanille door de toevoeging van verse Bourbon vanille uit Madagascar.

Bosch Blond

Licht blond, 6,5%, EBU

De mooiste Blonde van 's-Hertogenbosch. Een Pale Ale met biologische aromahop uit Nieuw-Zeeland: Nelson Sauvin. Deze geeft dit lekkere frisse en fijn gehopt bier een hint van witte druiven (Savignon Blanc). Dat is eens wat anders...