Brouwerij Pronck

Leiden, stand 10

Wij zijn Brouwerij Pronck. Een Leidse brouwerij met eigen ketels. Wij brouwen onze eigenzinnige bieren in het voormalig schakelhuis van de energiecentrale, een bijzondere locatie. Per maand brouwen wij 10.000 liter bier. Alle bieren ontwikkelen, brouwen en bottelen we zelf.

Bij Pronck houden we van echte ingrediënten. Daarom gebruiken we in onze Imperial Porter echte vanillestokjes uit Madagaskar, dry-hoppen we onze Hortus met eetbare bloemen uit de Hortus Botanicus van de oudste universiteit van Nederland, gebruiken we echte lavendelbloemen in ons Biologisch Witbier en brouwen we onze Nut Brown Ale met verse kastanjes uit Frankrijk. Bieren barrel-agen doen we het liefst op wijnvaten van Meursault uit de Bourgogne in Frankrijk.

Eigenzinnige bieren met smaak, dát is Pronck.

Midnight Mojo

IPA, 6.5%

Ontmoet Midnight Mojo: de rockster onder de bieren. Deze Black IPA is doordrenkt met de kracht van vijf verschillende hopsoorten, waardoor elke slok een explosie van smaak is. Duistere tonen vermengen zich met levendige hoparoma's voor een ervaring die je smaakpapillen laat dansen tot in de kleine uurtjes. Laat je meeslepen door de vibe van Midnight Mojo!

Spring Ale

IPA, 6.8%

Duik in onze Vlierbloesem IPA, een verfrissend eerbetoon aan de bloeiende pracht van het voorjaar: onze Vlierbloesem IPA met een subtiele toets van korianderzaad en sinnasappelschil. Met elke slok onthult deze IPA een delicate balans tussen de sprankelende citrusnoten van zongerijpte sinaasappelschil en de licht kruidige accenten van korianderzaad, waardoor elke sip een verfrissende ervaring wordt. Gebrouwen als een eerbetoon aan de hernieuwde energie van het voorjaar, biedt dit bier een harmonieuze fusie van smaken die de zintuigen prikkelen en een glimlach op je gezicht toveren.Perfect voor chillen in de tuin of kick-backs met je squad. Cheers op het leven, cheers op het voorjaar! 🌸🍊🍻 #lentemomenten. Aldus ChatGPT

Tripel

Tripel, 9%

Pronck Tripel is een stevig blond bier. Lokale lindebloesemhoning en korianderzaad geven dit bier een zacht en bloemig karakter. De Pronck Tripel is goed gebalanceerd en zacht, de 9% alcohol is haast niet op te merken.

Session IPA

IPA, 3.6%

Pronck Vals Nat Session IPA is een Gesamtkunstwerk. Citra, Idaho7, Galaxy, Simcoe, Columbus en Mosaic zijn de kopmannen. Havervlokken, roggemout en tarwevlokken zijn de knechten. Dik-hop aroma, super fijne bitters en een easy finish.

Hortus

Ale, Blond, 6.0%

Pronck Hortus is een kruidige, koperkleurige ale met kaneelblad, limoenblad en bergamot. Elke batch wordt gedryhopped met verse bloemen uit de Hortus Botanicus Leiden.

Biologisch witbier

Witbier, 4.4%

Ons bier voor zonnige dagen. Een viergranen witbier, lekker licht, fris en aromatisch. het is gebrouwen met enkel biologische ingrediënten. Deze puurheid proef je terug.