Wijchense Schòne, Brouwerij

Wijchen, stand 19

Brouwerij Wijchense Schòne wordt gerund door twee enthousiaste bierbrouwers Paul Bier en Haike Toonens. Zijn als hobbybrouwer en van een hobby hun beroep hebben gemaakt. Brouwerij Wijchense Schòne is gestart als huurbrouwerij. Met behulp van crowdfunding is er voldoende geld bij elkaar gehaald om een eigen installatie aan te schaffen. In januari 2017 is het eerste brouwsel gemaakt in de nieuwe 500 liter installatie. Naast de productie van bier geeft Brouwerij Wijchense Schòne rondleidingen, proeverijen, lezingen voor horeca en bierbrouwworkshops. In september 2018 is het diploma internationaal biersommelier behaald. Brouwerij Wijchense Schòne kan de horeca ondersteunen bij het combineren van bier en spijs combinaties.

Houje Wâ

Intens en Uitdagend, 10%, EBU

Een hele dikke Porter. Dit donkerbruine bijna zwarte bier heeft een volle smaak van pure chocolade gevolgd door een hint van zwarte bessen in de afdronk. De zachte smaak en in combinatie met het hoge alcoholpercentage maakt dit bier gevaarlijk lekker.

Stachelen met ‘Bukske’

Donker en Rijk, 7,1%, EBU

Met dit bier gaan we stachelen. Stachelen is een oude Duits/Oostenrijk biertraditie waarbij een gloeiend hete pook in het ijskoude bier wordt gedoopt. De Co2 in het bier komt vrij door de hitte waardoor warm schuim ontstaat. De rest suikers in het bier karameliseren waardoor een zachtere smaak ontstaat. Bij de aanraking van het warme schuim is het net als of je kust met een Wijchense Schòne gevolgd door een verrassend koud bier.

Wanne Kwats

Blond en Krachtig, 9,0%, EBU

Winnaar van de publieksprijs van de Nijmeegse Bierfeesten 2019. Amberkleurige meergranen tripel met een rijke volmondige smaak. De maïs die in dit bier is verwerkt, geeft dit bier een zoete bourbonachtige smaak. De haver geeft het bier meer body en een stevig moutig karakter. Tel hier een flinke hoeveelheid alcohol en een pittige bitterheid bij op en je hebt een fantastisch bier dat je veel smaak laat ervaren en je laat genieten.

Hittepetit

Donker en Rijk, 7,1%, EBU

Verrassende combinatie tussen een dubbel en een IPA. Ondanks het hogere bitterheidsgehalte komt deze Indian Brown Ale toch niet zo bitter over als zij doet vermoeden. Het volle mondgevoel van de dubbel zorgt ervoor dat de bitterheid van de hop minder hard overkomt. De drie Amerikaanse hopsoorten, Cascade, Chinook en Liberty USA, zijn op 3 verschillende manieren toegevoegd, bitterhop, aromahop en koudhop. Koriander, zoethout en zoete sinaasappelschillen zorgen voor een complex kruidig karakter.

Dukzat

Licht blond, 7,0%, EBU

Oranje kleurig bier met een complex kruidig smaakpallet. Dit zachte kruidige bier zal je doen verrassen door de mooie volle kruidige smaak van koriander, Curaçaose sinaasappelschil en komijn en haar zijde zachte karakter.

Blonde Dern

Licht blond, 7,1%, EBU

Het mooie van twee bieren komen samen in één. Een samensmelting van een weizen en een blond bier. Blond kleurig bier met een klein beetje karamelmout een grote hoeveelheid tarwemout. Heeft de karakteristieke smaak van een weizen met het volle body van een blond bier.