Het Veem

Eindhoven, stand 27

Onder het genot van een speciaalbiertje borrelt het idee op om zelf ook eens een poging te doen om een bier te brouwen. Hoe moeilijk kan het zijn, toch? Koen Pijnenburg gaat op kleine schaal aan de slag met een aantal verschillende recepten en de hobby slaat om in een nieuwe passie. Henky Bier is geboren in Bokhoven, een klein dorp nabij Den Bosch!
De bieren van Henky zijn toegankelijke en vaak goed doordrinkbaar. Onze voorkeur gaat naar de Belgische bierstijlen, daarom zijn veel van onze bieren op deze wijze ontwikkeld.
In 2023 hebben wij op de Dutch Beer Challenge met ons bier Heavy Henky (quadrupel) in de categorie zwaar donker een zilveren medaille gewonnen. In dezelfde categorie kreeg Grand Prestige van Hertog Jan brons en Jopen goud. We zijn enorm trots om tussen deze twee namen een prijs te winnen.

Sorghum

Blond, 7.5%

Een zwaar blond bier gebrouwen met uitsluitend Nederlandse en lokale ingrediënten, behalve de traditionele Belgische gist die zorgt voor de typische kruidigheid en fruitigheid die horen bij deze stijl bier.

Cocktail Series #1: The Blushing Cuban

Sour, 6.0%

De eerste in de nieuwe serie aan Sour bieren van het Veem, ditmaal geinspireerd op Cocktails. Deze Blushing Cuban is gebrouwen met meer dan 30% fruit (Framboos en Passievrucht) en vanille. Tropische vibes gegarandeerd!

Koru

IPA, 7.5%

Deze dikke romige zoete New Zealand Double IPA is overdadig gehopt met Galaxy en Nectaron voor een extreem fruitig hoparoma- en smaak.

Legend of the White Snake

Witbier, 5.3%

Een friszuur witbier met een vleug citrus door het toevoegen van mandarijnpuree, sinaasappelschil en het gebruik van Mandarina Bavaria hoppen

Black IPA Policy

IPA, 7.5%

Een Double BIPA gebrouwen met donkere mouten die de kenmerkende gebrande smaak geeft. Door te dryhoppen met mooie aromahoppen heeft het bier daarnaast een fruitige smaak en geur.