Holevoort, Brouwerij

Bakel, stand 66

Het brouwen van eigen bier is één van de tradities die Bakel, het oudste dorp van Brabant, rijk is. Al op vroege kaarten werd melding gemaakt van brouwhuizen in ons peel-dorp. Een van die huisbrouwerijen lag op de ‘Holevoort’, destijds een gehucht in het woeste landschap tussen Bakel en Deurne.
En dat is precies de plek waar wij de brouwtraditie laten herleven. Bij Brouwerij Holevoort brouwen we ons bier ambachtelijk en op natuurlijke wijze. Gerst en hop verbouwen we zelf, in de ‘tuinen’ van onze brouwerij. Een eigen bron, op de rand van de Peelrandbreuk, geeft ons loepzuiver water.
Die pure ingrediënten geven onze speciaalbieren hun rijke en -met recht- eigen smaak. Je proeft de oorsprong.
Brouwerij Holevoort: Oorspronkelijk bier uit het oudste dorp van Brabant.
Traditioneel (Belgisch) maar met een eigen specifiek karakter. Waarbij onze Rosa een uniek bier is en eigen stijl heeft.
Verder specialiseren wij ons in Barrel Aged bieren waarvoor onze tripel zeer geschikt is. We leggen onze tripel op onder andere Whiskey, Bourbon, Gin, Rum, Cognac vaten te rijpen.

Er zijn nog geen bieren aan deze brouwer gekoppeld.