Hooglander Bier

Aarle Rixtel, stand 2

Hooglander Bier vat je bij de horens! Rasecht en innemend speciaalbier uit Aarle-Rixtel met een ruwe en krachtige uitstraling maar met een vriendelijke geaardheid. Grootgebracht in de brouwerij en klaar om de ‘weide’ wereld in te trekken. Een kudde op een missie. Uitgezonden naar de verre uithoeken van het land om het bierlandschap verrijken, Hooglander zet de hoeven in het zand!

Creativiteit is een van de belangrijkste pijlers binnen de brouwerij en dit komt tot uiting in de bieren, vormgeving en (festival) promotie. Naast de vaste ‘kudde’ bieren worden eenmalige (seizoens) bieren, ‘collabs’ met bevriende brouwers, bieren uit de Hooglander Vatgerijpt (Barrel-Aged) serie en onze specials series geboren en getogen in de brouwerij.

De Hooglander bieren hebben een moderne insteek met invloeden uit voornamelijk Amerika en Engeland. De focus wordt vooral gelegd op de moderne hoppige bieren (van licht tot zwaar), de donkere intensere bieren, speciale uitgaves (barrel-aged) en collabs met bevriende brouwers. Afgelopen twee jaar is de Hooglander Espresso Stout bekroond met de Zilveren Medaille op de Dutch Beer Challenge. In 2024 staan weer verschillende specials op de planning om uitgebracht te worden waaronder de nieuwste #hashtag_series (DDH NE DIPA), Barrel-Aged Collab op Brandy Vaten, Vatgerijpte Saison en zomerse bieren zoals de nieuwe Hazy Pale Ale en het altijd populaire Hooglander Wit (American wheat Ale) seizoensbier. Daarnaast lanceren we binnenkort een nieuwe serie bieren genaamd: #SignatureBrews waarvan de eerste release een Tiramisu Imperial Pastry Stout is! En nog geheim, er komt ook een Kokos Hazy IPA (Pina Colada) Collab aan, genoeg vernieuwende Hooglanders dus!

Hooglander New England IPA #07

Neipa, 7.1%

Een intrigerende en mistige verschijning. De voorbijtrekkende tornado aan hoppigheid laat een tropisch hopboeket achter. Sappig, fruitig en intens. De Amerikaanse Citra & Mosaic hoppen vormen een mélange van frisse fruitaroma’s. Het fluweelzachte en romige mondgevoel maken de afdronk compleet.

TIKI TIKI

IPA, 7.0%

Tiki Tiki, een tropisch paradijs in iedere slok! Sluit je ogen en stap binnen in een oase van exotische smaken. Vertrek naar een zonnig en zorgeloos eiland waar het ieder uur Happy Hour is. Reis naar het zonovergoten strand met wuivende palmbomen en laat met zachte golven de sappige ananas en romige kokos aroma’s binnenstromen. Gebrouwen door Hooglander Bier & Muscle Brewing om te ontspannen en te genieten. Zet je zonnebril op, leun achterover en geniet van een onvergetelijk avontuur in de tropen.

Hooglander #BackInBlack

IPA, 8.0%

In een wereld gehuld in duisternis, waar schaduwen dansen op de muren van de geest, betovert #BackInBlack de zintuigen. Reis naar de diepste uithoeken van je ziel en verleg de grenzen van smaak. De rijke aroma's van gebrande mout en de verleidelijke Sabro Cryo & El Dorado hoppen zorgen voor een fascinerend schouwspel. Dompel jezelf onder en ontdek de essentie van vrijheid in iedere slok. Stap uit de schaduw, omarm het licht en bevrijdt de geest!

#LaDolceVita

Stout, 11,5%

Een ode aan het goede leven. Decadent, machtig en uitzonderlijk intens, gebrouwen voor puur genot. De overdaad aan verse koffie, rijke vanille en weelderige cacao aroma’s laten de smaakpapillen baden in luxe. Plakkerig, romig en laagje voor laagje opgebouwd, een vloeibaar dessert om je vingers bij af te likken. Geniet, ontspan en proost op het zoete leven.

New England IPA #07

IPA, 7,1%

Een intrigerende en mistige verschijning. De voorbijtrekkende tornado aan hoppigheid laat een tropisch hopboeket achter. Sappig, fruitig en intens. De Amerikaanse hoppen El Dorado, Azacca & Simcoe vormen een mélange van perzik, citrus en ananas aroma’s. Het fluweelzachte en romige mondgevoel maken de afdronk compleet.

Hazy Pale Ale

Pale ale, 5,5%

Een mistige vertoning, gebrouwen voor doordrinkbaarheid! Volgeladen met Amerikaanse Citra en Australische Galaxy hoppen voor de meest frisse citrus, perzik en passievrucht aroma’s. Licht, sappig en romig, om meermaals van te genieten!’

Espresso Stout

Stout, 8%

Intens en zijdezacht. De ‘koudgebrouwen’ Usawa Argote Specialty Coffee uit de bergen van Colombia, eerlijk en ambachtelijk gebrand door Usawa in Gemert, zorgt voor een stortvloed aan koffiearoma’s. Ontdek laag na laag tonen van sinaasappel, chocolade en rietsuiker. Een samensmelting van twee werelden.

#OutOfThisWorld

IPA, 8%

Ga op een kosmische reis en verleg de grenzen. Ontdek nieuwe hemellichamen en maak kennis met een astronomische smaakbeleving. Dubbel gedryhopt met Strata, Citra & Mosaic en vergist met ’London Fog’ voor een duizelingwekkende fruitigheid. Stuw naar grote hoogte en beland in hogere sferen. Indrukwekkend, buitengewoon en #OutOfThisWorld.

DDH Double IPA

IPA, 8%

Dubbel gehopt voor een dubbele dosis fruitigheid. De Mosaic, El Dorado en Citra hoppen zorgen voor een tropisch en sappig geheel. De ananas, mango en citrus aroma’s spatten er vanaf.