Kraftbier

Tilburg, stand 42

KraftBier is een jonge Tilburgse brouwerij, opgericht in 2015 om het brouwersambacht terug te brengen naar Tilburg. In onze eigen ketels in het centrum van Tilburg brouwen we een hele hoop verschillende bieren maar altijd smaakvol, doordrinkbaar, niet te complex en toegankelijk. Wij noemen het bier voor iedereen: Ambachtelijk Tilburgs Bier.

Witte Gij’t

Fris en Fruitig, 5,3%, EBU

Een typisch witbier maar dan met net wat meer smaak. De hop zorgt voor een bloemig boekt. Een goede dorstlesser met warm weer.

Special #2

Blond en Krachtig, 7,8%, EBU

Single Hop Mosaic Dubbel Dryhopped Dubbel IPA. Een mond vol IPA!

Maotje

Licht blond, 6,3%, EBU

Een droog, lichtbitter, kruidig blondbier dat zijn karakteristieke smaak met name krijgt door de unieke gist. Een goede dorstlesser die het hele jaar gedronken kan worden.

Grôote Kwèèk

Blond en Krachtig, 7,9%, EBU

Een blondbier met een grote bek. Door de toevoeging van bloemenhoning krijgt het bier een zachte, maar zeer volle smaak. De hop zorgt voor een bloemige toevoeging.

Kwatta

Intens en Uitdagend, 5%, EBU

Een goed doordrinkbare Stout. Laag in alcohol maar hoog op smaak. Gebrouwen met de speciale mouten van Thomas Fawcett. Door de toevoeging van lactose krijgt dit bier een erg zachte smaak.

Blotskòps

Licht blond, 5,7%, EBU

Een ondergistend blondbier met een lekkere lading hop. Perfect voor de eerste zonnestralen in de lente. De moutigheid van dit bier is een perfecte combinatie met de simcoe hop die gebruikt is om te dryhoppen.

Het Witte Kasteel

Blond en Krachtig, 8%, EBU

en zeer volle en kruidige tripel. 5 soorten mout zorgen voor een stevige basis en een heerlijke gist zorgt voor een uitgebalanceerde smaak. Speciaal gebrouwen in opdracht van Het Witte Kasteel in Loon op Zand

Schòon Mèdje

Licht blond, 6,3%, EBU

De basis van een witbier, gebrouwen als een IPA. Lekker licht, fruitig en bitter. Fruitigheid komt door het gebruik van oa Amerikaanse hoppen. Dit bier is gedryhopt met Citra hop.