Kraftbier

Tilburg, stand 42

Tilburg was eeuwenlang een echte brouwersgemeenschap. Zoals zoveel steden en dorpen had ook Tilburg haar eigen brouwerijen. In de hoogtijdagen van het bier, toen water vaak niet drinkbaar was, telde onze stad tientallen brouwerijen. Tot begin 20e eeuw. Geen van de brouwerijen kon het opnemen tegen grote Nederlandse en Belgische brouwers. Toch is daar begin deze eeuw weer verandering in gekomen en zien we steeds meer ‘craftbeer’-brouwerijen in Nederland, veel in de vorm van stadsbrouwerijen. Brouwer Rob besefte zich op een Tilburgs terras begin 2014, dat er nog geen stadsbrouwerij in Tilburg was: Het idee voor KraftBier was geboren. Sinds 2015 brouwen wij als eerste stadsbrouwerij in Tilburg eenvoudige en doordrinkbare bieren, met vaak een hoppig karakter. We brouwen hoofdzakelijk zonder uitgesproken smaken, zodat iedereen kan genieten van ons bier.

Witte Gij’t

Fris en Fruitig, 5,3%, EBU

Een typisch witbier maar dan met net wat meer smaak. De hop zorgt voor een bloemig boekt. Een goede dorstlesser met warm weer.

Grôote Kwèèk

Blond en Krachtig, 7,9%, EBU

Een blondbier met een grote bek. Door de toevoeging van bloemenhoning krijgt het bier een zachte, maar zeer volle smaak. De hop zorgt voor een bloemige toevoeging.

Kwatta

Intens en Uitdagend, 5%, EBU

Een goed doordrinkbare Stout. Laag in alcohol maar hoog op smaak. Gebrouwen met de speciale mouten van Thomas Fawcett. Door de toevoeging van lactose krijgt dit bier een erg zachte smaak.

Blotskòps

Licht blond, 5,7%, EBU

Een ondergistend blondbier met een lekkere lading hop. Perfect voor de eerste zonnestralen in de lente. De moutigheid van dit bier is een perfecte combinatie met de simcoe hop die gebruikt is om te dryhoppen.

Het Witte Kasteel

Blond en Krachtig, 8%, EBU

en zeer volle en kruidige tripel. 5 soorten mout zorgen voor een stevige basis en een heerlijke gist zorgt voor een uitgebalanceerde smaak. Speciaal gebrouwen in opdracht van Het Witte Kasteel in Loon op Zand

Schòon Mèdje

Licht blond, 6,3%, EBU

De basis van een witbier, gebrouwen als een IPA. Lekker licht, fruitig en bitter. Fruitigheid komt door het gebruik van oa Amerikaanse hoppen. Dit bier is gedryhopt met Citra hop.