Lux Brewery

Eindhoven, stand 45

Enkele jaren voor het ontstaan van Lux Brewery werd er op de TU Eindhoven een bierbrouwcommissie bij de studievereniging voor Werktuigbouwkunde, W.S.V. Simon Stevin, opgericht. Het eerste jaar werd gebruik gemaakt van bestaande recepten, maar aan het einde van dat jaar zijn twee leden van de commissie zelfstandig gaan brouwen.
Na een aantal jaren van experimenteren en gebruik maken van het netwerk met onder andere een speciaalbiercafé, werd besloten dat het tijd was om de stap te maken naar een bedrijf: een bierbrouwerij zonder eigen (grootschalige) installatie. Er wordt nog steeds thuis geëxperimenteerd waarna contact wordt opgenomen met een brouwerij waar het op grote schaal kan worden gebrouwen.

Flight Of The Puffin

Blond en Krachtig, 8,5%, EBU

De Flight Of The Puffin is een collab met Borg Brugghs. Deze Black Double IPA is gemaakt met Falconer's Flight en El Dorado hop. Het heeft een fijne hopbitter en smaken van pure chocolade. Daarnaast is er IJslandse tijm toegevoegd ter ondersteuning van de citrus tonen van de hoppen.

Luxe Barrel Aged Barley Wine

Donker en Rijk, 9,5%, EBU

In deze full grain gerstewijn zijn acht soorten mout en drie soorten hop verwerkt, wat zorgt voor een volmondig bier met een lichte rooktoets en fijn hoparoma. Na de vergisting is het bier gelagerd met houten whiskyvaten en geïnfuseerd met whisky, waardoor whisky en een lichte vanillesmaak zijn terug te proeven. Een stevig bier met een lange afdronk.

Reye Of The Storm

Donker en Rijk, 10%, EBU

Deze barley wine is een collab met PAPA Brews en is gebrouwen met rogge en 20% honing. De honing is afkomstig van Imkerij de Walhut uit Eindhoven. De rogge en de Europese hoppen geven het bier een licht kruidige smaak en de honing zorgt voor een zachte, zoete smaak welke in de afdronk duidelijk aanwezig is.

Luxe Brut IPA #1

Licht blond, 6,5%, EBU

De Luxe Brut IPA #1 is de eerste in een serie brut IPA's. Hij heeft een einddichtheid van 0,998 behaald en is gemaakt met Hallertau Blanc en El Dorado hop. Dit resulteert in een droge nasmaak en geuren en smaken van witte druiven, ananas en mango.

Red Berry Lights

Licht blond, 6%, EBU

Dit fruitbier heeft een blond bier als basis, waaraan aardbei, cranberry en guave zijn toegevoegd. Het bier heeft duidelijk de geur van aardbeien, waardoor een zoet smakend bier wordt vermoed. Echter is dit bier zurig van smaak, waarbij de cranberries de boventoon voeren en een lichte kruidigheid van de guave naar voren komt. Een regelrechte mindfuck!

Luxe Weizen

Fris en Fruitig, 6%, EBU

Dit bier is gebrouwen met 50% tarwe waarvan een deel gerookt is. Deze mout krijgt door de rook van eikenhout een mooie, ronde, rokerige smaak die subtiel terugkomt in de afdronk. Daarnaast is er een kruidige hopsoort gebruikt als bitter- en aromahop en zorgt de typische weizengist voor een licht fruitige smaak.

Luxe Quinoa Pale Ale

Licht blond, 6%, EBU

Dit glutenvrije bier is gebrouwen met Nederlandse volkoren quinoa van Lola Quinoa. De zaden voorzien het bier van aardse tonen en een licht nootachtig accent. 25% van de moutstorting is vervangen door quinoa van o.a. Eindhovense bodem. Gehopt met Duitse Mandarina Bavaria hop voor een frisse, fruitige afdronk.

Luxe Cactus Ale

Licht blond, 6%, EBU

Een fris, blond bier als basis waaraan cactusvijg is toegevoegd. Dit zorgt voor een exotische, zoete toon in het bier, wat wordt gecompenseerd door het gebruik van fruitige hoppen, citroen en limoen. Hét zomerbiertje bij uitstek!