Mokums Mout

Amsterdam, stand 38

Mokums Mout, een brouwerij begonnen als hobby thuis in de keuken en langzaam steeds verder gegroeid. Nu 8 bieren op de markt met elk hun eigen variatie op een bekende bierstijl met een knipoog naar het Amsterdamse waar de brouwers vandaan komen. Bijvoorbeeld de farmhouse blond ‘Duivelseiland’ die net even anders wordt door de dragon of de IPA ‘Peperwerf’, vernoemd naar de werf waar de Batavia is gebouwd, die vol Indische kruiden zit. Alle bieren hebben hun eigen unieke smaak en karakter en zijn vernoemd naar wijken/plaatsen in Amsterdam waar deze mee samen hangen. Kom het proeven en we zullen er je graag meer over vertellen!

Special#2

Blond en Krachtig, 8.2%, EBU

Een stevig kruidig bier van 8,2 % vanwege het gebruikte venkel- en koranderzaad met een mooie bitterheid door de Amerikaanse hopsoorten. Een 'new kid on the block' in de VS en dus nu ook in Nederland.

de Cuyp

Donker en Rijk, 7.5%, EBU

een wild vergiste (met "brettanomyces") Belgische dubbel op de markt, "De Cuyp". Deze special edition begint zijn leven als Belgische dubbel, waarna bij de tweede vergisting wil gist ("brettanomyces") is toegevoegd. Dat geeft het bier zijn heerlijke friszure karakter, maar heeft toch nog een alcoholpercentage van 7,5 %. De Cuyp blijft zich ontwikkelen. De smaak evolueert van zuur tot mild zuur en de geur gaat van fruitig naar de typische geur van een Brett-bier.

Kolenkit

Licht blond, 5.6%, EBU

De Kolenkit is een gebalanceerd, moutig en amberkleurige American Red Ale. Als bitterhop hebben we Galena gekozen en Cascade is gebruikt als aromahop. De Kolenkit is een biertje voor elk moment

Peperwerf

Licht blond, 5,9%, EBU

De Peperwerf is een American IPA met een twist. Naast dat we een enorme hoeveelheid Mosaic, Sorachi Ace en Citra hop hebben gebruikt, voor een fruitig aroma, zit er ook rode peper (lombok) en limoenblad (djeroek perut) in voor een fris pirritge afdronk.

van der Pek

Donker en Rijk, 9,2%, EBU

De Van der Pek is een donkerbruin en zware Spiced Quadrupel met een kruidige, volle smaak met een alcoholpercentage van 9,6%. Bij het brouwen hebben we vanillebonen, zoethout, kaneel, korianderzaad en oranjeschil gebruikt om een typisch winterbier te maken. Door verschillende donkere moutsoorten te gebruiken heeft het bier een licht gebrand karakter.

Duivelseiland

Licht blond, 7.0%, EBU

Duivelseiland is een farmhouse ale met gerst, haver en rogge. Daarbij is dragon gebruikt dat zorgt voor een frisse twist. Het is een zomers kruidig bier met een alcoholpercentage van 7 procent en een IBU (bitterheid) van 24.