School, Brouwerij de

Badhoevedorp, stand 47

Wij zijn Bryan & Leon, Co-founders van Brouwerij De School. Onze vriendschap ontstond op het schoolplein zo’n twintig jaar geleden. Nu gaan wij een nieuw avontuur aan en zetten wij onze vriendschap voort in een gedeelde liefde voor het brouwen van speciaalbieren. Wij brouwen ambachtelijke bieren in onze eigen ketels te Badhoevedorp. Toegankelijke bieren met een twist. Denk aan Belgische bieren met invloeden uit Amerika. De namen van onze bieren nemen je mee terug naar de schooltijd; Strafwerk, Juffie, Krijtje en natuurlijk het Heilig Boontje van de klas. Proef het zelf, Het is mooi huiswerk!

Engelse Les

Licht blond, 4,8%, EBU

Deze English Special Bitter is gebrouwen volgens Engelse traditie. De volle moutsmaak wordt in toom gehouden door de frisheid van de UK Golding hoppen. -*verkrijgbaar als het Champagnebier op is*-

Onderbouw

Fris en Fruitig, 6%, EBU

Deze Pale Lager is ons eerste ondergistend bier. Door de dry-hop krijgt hij een licht fruitige ondertoon die in harmonie gaat met het karakter van een heerlijk frisse Lager.

I.P.A.

Licht blond, 6,0%, EBU

Onze I.P.A. is een donkerblond bier waarbij de bitterheid bescheiden is gehouden. De volle smaak komt door een mix van verschillende mout soorten. (pi) is gehopt met Citra, Equinot en Mosaic. Dat zorgt voor de fruitige en bloemige tonen die bekend zijn voor een I.P.A.

Champagnebier Extra Brût

Fris en Fruitig, 6,1%, EBU

Champagne bier met druiven

Snoepwinkel

Licht blond, 6,5%, EBU

Snoepwinkel is een Pale Ale met een lekkere dosis Gummiebeertjes & zwarte kersen. Hierdoor ontstaat er een smaakexplosie aan fruit die je mee terug neemt naar de "snoepwinkel" uit je jeugd.

Strafwerk

Blond en Krachtig, 8,2%, EBU

Strafwerk, het eerste bier dat uit onze ketels kwam 2,5 jaar geleden. Het is een stevig blond bier met een geur van bloemen en een vleugje banaan. De smaak is lichtzoet, gevolgd door een bittertje en een fijne droge afdronk