Argentum, Stadsbrouwerij

Schoonhoven, stand 24

Stadsbrouwerij Argentum is een micro Stadsbrouwerij in het hart van de Krimpenerwaard. Met de oprichting in 2014 is een eeuwenoude traditie in ere hersteld. Argentum, de Latijnse benaming voor zilver, is onlosmakelijk verbonden aan de Zilverstad Schoonhoven.

Er wordt op kleine schaal ambachtelijke volmout bieren gebrouwen. Moderne en historische recepten wisselen elkaar af; aangepast naar de smaak van het heden, maar verankerd in het verleden. De speciaalbieren van Stadsbrouwerij Argentum worden met een semi-automatisch brouwsysteem gebrouwen, waardoor de bieren van constante kwaliteit zijn. De pure ingrediënten en gedurfde thema’s geven de bieren een hoge kwaliteit zonder de echtheid van de kleine brouwer te verliezen.

Golden Ale

Blond, 5.2%, EBU

Een zeer toegankelijke goudblonde Ale.

Hooibouwbier

Blond, 3.5%, EBU

Historisch bier gemaakt naar traditioneel recept uit de Krimpenerwaard dat tijdens het hooien werk geschoten aan de boeren op het land. Daarom een laag alcoholpercentage.

Gruit

Overig, 5%, EBU

Een historisch biertje met volop kruiden. Bier gemaakt zonder toevoeging van hop maar puur kruiden. Fris van smaak

Smoked Porter

Porter, 7%, EBU

Speciaalbier voor de liefhebben. De smaak is minstens zo rokerig en ook iets houtige, volle body met romig mondgevoel.

Mulligan

Blond, 6.2%, EBU

Belgisch blond met een licht zuurtje, Zomers terrasbier.

Indian Pale Ale

IPA, 6%, EBU

Een zomerse, fruitige Indian Pale Ale die niet te bitter is. Dit door minder hoppen te gebruiken tijden het kookproces, maar meer dry-hop.

Imperial Dunkel Weizen

Weizen, 7.2%, EBU

Geen witbier, zoals de naam doet vermoeden, maar een bier gebrouwen van tarwe. Aan Weizen wordt minder hop toegevoegd waardoor die minder bitter is. Heerlijk zomerbier.

Stout

Stout, 6.6%, EBU

Donkerbruin/zwart speciaalbier met mooie schuimkraag, naar Amerikaanse stijl gebrouwen met tonen van koffie en chocolade. Afdronk ietwat droog.