Dukes, Stadsbrouwerij

Gorinchem, stand 34

Wij zijn een microbrouwerij en brouwen op dit moment 10 bieren. Onze stijl: het maken van goed doordrinkbare bieren van de blond tot een smaakvolle stout.
Na ruim 80 jaar werd het hoog tijd dat Gorinchem weer een eigen Stadsbrouwerij zou krijgen. Het echte ‘bier’ maakt een opmars in Nederland en in een stad als Gorinchem met een rijke bierhistorie mag een stadsbrouwerij niet ontbreken. Met deze gedachte in ons achterhoofd zijn wij, Han Berendsen en Robert Links, ons gaan verdiepen in het brouwen en de historie. Met uiteindelijk resultaat dat er weer bier gebrouwen wordt in Gorinchem. Ondertussen is de Stadsbrouwerij een feit en hebben we diverse doordrinkbare bieren van de blond tot een smaakvolle stout. Kom ze proeven bij onze stand!

Dukes Saison

Licht blond, 6%, EBU

Een echte dorstlesser, zoals een Saison bedoeld is. Een mooiernbitter en kruidige tonen van peper en kruidnagel maken deze Saison compleet.

Dukes Hamel

Fris en Fruitig, 5.5%, EBU

Een bier gemaakt ter nagedachtenis van Hendrick Hamel. Dit bier is vol van smaak, fruitig en iets hoppiger dan de meeste lagers.(Graag deze opnemen in de bierroute!)

Dukes Dubbel

Donker en Rijk, 6.7%, EBU

Een klassieke dubbel met een lekker bittertje. De smaak is licht zoetig met tonen van karamel en laurierdrop.

Dukes Tripppel

Blond en Krachtig, 8.5%, EBU

Een gevaarlijk lekkere trippel met een kruidig karakter en een volle body.

Dukes Blond

Licht blond, 6.7%, EBU

Een frisse blond, met kruidige tonen en een licht bittertje.rnDe afdronk is zacht en heeft een klein zoetje.