Broer & Zus, Stadsbrouwhuis

Beverwijk, stand 25

Stadsbrouwhuis Broer & Zus bestaat als brouwerij sinds 2015. Inmiddels worden vanuit een mooie brouwerij (met eigen installatie) heerlijke ambachtelijke bieren die vol van smaak zijn gebrouwen.

Bestaansrecht Bourbon BA Barley Wine

Barley Wine, 14%, EBU

Ook deze robuuste Barley Wine heeft 10 maanden op bourbon vaten gelegen en hierdoor mooie vanille tonen en een lichte vleug van de Bourbon mee gekregen. Dit bier is uitermate geschikt om nog een aantal jaar op de plank te leggen.

Nachtschade

Quadrupel, 9%, EBU

Nachtschade heeft een volle zoete moutige smaak. Tonen van Karamel, vanille, anijs en zoethout. Bier Spijs.

Bitterzoet

Porter, 7.5%, EBU

Dit bier heeft een mooie ronde zoetheid met tonen van karamel, toffee, noten, zoethout en een diepe toast. (Prijswinnaar beste huisbier van Nederland 2016 en 2019).

Nachtuil

Stout, 12%, EBU

Een Imperial Stout met een volmondig gevoel van haver, geroosterde gerst, koffie en chocolade.

Appelgaard

Fruitbier, 5%, EBU

Een heerlijke licht alcoholische en troebele appeldrank. Onze Cider is gemaakt van appels van de Nederlandse bodem. De Jonogold en Elstar. Je proeft nog het zuurtje van de appels. Heerlijk verfrissend op een mooie zomerse dag.

Noordpier

Dubbel, 6.5%, EBU

Een enigszins zoete Belgische dubbel. In de smaak kunnen tonen van karamel voorkomen. Door meer onvergistbare suikers over te houden na het brouwproces wordt het bier iets zoeter en heeft het bier niet een al te bittere smaak.

Vloedlijn

Tripel, 9%, EBU

Een klassieke Belgische Tripel en in combinatie met het aromatische karakter van de Belgische abdij gist zorgt voor een zoet en fruitig bier.

Levenslicht

Blond, 6%, EBU

Levenslicht is het eerste bier dat wij als Brier & Zus hebben gebrouwen. Het is een blond bier met een zoete verfrissende smaak.