Berne Abdijbier

Heeswijk Dinther, stand 26

Stichting Berne Abdijbier draait volledig op vrijwilligers met als doel financiële ondersteuning van Abdij van Berne in Heeswijk-Dinther. Op dit moment heeft Berne 5 traditionele Abdijbieren: Witheren Wit met 4,5% alcohol; Norbertijnen blond met 6%; Prior Dubbel met 8%; Abt Tripel met 9% en Abt-Generaal Quadrupel met 10,5%.

Abt Tripel

Tripel, 9%, EBU

Abt Tripel - Een uitermate uitnodigend goudgeel zwaar blond bier van hoge gisting met 9% alcohol. Zachtzoet met een pittig bittertje. Een echte krachtige tripel met lichte kruidentonen en gemakkelijk doordrinkbaar, waardoor dit abdijbier als 'gevaarlijk lekker' wordt ervaren. Abt Tripel is bier dat hergist op fles.

Prior Dubbel

Dubbel, 8%, EBU

Een direct herkenbaar mooi donker amber gekleurd bier van hoge gisting. Met een mooie zachte karamelsmaak van de gebrande mout, proef je de warme kruidentonen die het bier mooier en ronder maken. De hergisting op fles in de oude traditie maakt van dit speciaalbier een bier met beleving.

Witheren Wit

Witbier, 4.5%, EBU

Een heerlijk fris witbier van tarwemout en gerstemout van hoge gisting en mooie hoppen waardoor een zacht bittertje ontstaat.

Norbertijn Blond

Blond, 6%, EBU

Een mooi, maar niet zoet, goudgelig bier van hoge gisting met een verfrissende licht prikkelende en kruidige smaak door gebruik van o.a. de mooiste hoppen. Norbertijn Blond hergist op fles en is een vol en rijk smakend speciaalbier dat gemakkelijk wegdrinkt.

Abt-Generaal Quadrupel

Quadrupel, 10.5%, EBU

Het 'optimum cervisiam', de Abt-generaal Quadrupel. Speciaalbier van hoge gisting met depot op de fles. Een echte dubbele dubbel, dus Quadrupel. Door de zorgvuldige samenstelling van speciale mouten donker van kleur met een rijk en breed smaakpallet en een zeer verfijnde kruidige afdronk. Een Berne Abdijbier voor de echte liefhebber!