Stichting Berne Abdijbier

Heeswijk Dinther, stand 24

Stichting Berne Abdijbier is in 2015 uit particulier initiatief ontstaan en draait volledig op vrijwilligers. De inkomsten komen ten goede aan de Abdij van Berne in Heeswijk.
Kloosterordes zijn goed in het bewaren van hun archieven en zo werd in de Abdij van Berne de oude receptuur van een blond en een donker bier teruggevonden. Op basis van deze recepten brouwen we de Norbertijn Blond en de Prior Dubbel. De productie vindt plaats in de brouwerij van de bevriende Abdij in Val Dieu in Belgie.

Daarnaast brouwen we nog 3 abdijbieren, te weten Witheren Wit, Abt Tripel en Abt Generaal Quadrupel. Sinds 5 jaar wordt ook jaarlijks een speciale gelimiteerde vatgerijpte editie van onze Abt Generaal Quadrupel uitgegeven. Dit jaar rijpt dit bier op vaten van Bus Whisky uit ons buurdorp Loosbroek
Naast het runnen van Het Proeflokaal, verzorgen onze enthousiaste gidsen interessante rondleidingen door de abdijgebouwen en de omliggende tuin. De rondleidingen worden afgesloten met een bier-proeverij in Het Proeflokaal. We proosten daar met de woorden ‘Vier het leven!’
Het proeflokaal en ons terras zijn vrijwel dagelijks geopend. Onze bieren zijn ook in onze abdijwinkel en in onze webshop te koop.

Abt-Generaal Quadrupel

Tripel, 10.5%

Speciaalbier van hoge gisting met depot op de fles. Bier met zorgvuldige samenstelling van speciale mouten donker van kleur. Smaak: rijk en breed smaakpallet.

Abt Tripel

Tripel, 9.0%

Een uitermate uitnodigend goudgeel zwaar blond bier van hoge gisting. Een krachtige tripel met lichte kruidentonen. Bier dat hergist op fles. Smaak: Zachtzoet met een pittig bittertje

Prior Dubbel

Dubbel, 8.0%

Een direct herkenbaar mooi donker amber gekleurd bier van hoge gisting. Met een mooie zachte karamelsmaak van de gebrande mout.Smaak: Karamel en warm kruidig.

Norbertijn Blond

Blond, 6.0%

Een mooi, niet zoet, goudgelig bier met hoge gisting met een verfrissende licht prikkelende en kruidige smaak.Smaak: Licht, verfrissend en kruidig.

Witheren Wit

Witbier, 4.5%

Een heerlijk witbier van tarwemout en gerstemout van hoge gisting en mooie hoppen waardoor een zacht bittertje ontstaat.Smaak: fris met een mooie bitter.