Texelse Bierbrouwerij B.V.

Oudeschild, stand 40

De brouwmeesters van de Texelse Bierbrouwerij maken sinds 1999 hun bijzondere bieren. Gebrouwen met, naast vakmanschap, alleen duinwater, gerst en tarwe van het eiland zelf, hop en een giststam die alleen op Texel te vinden is. Dat maakt al de speciaalbieren van de Texelse Bierbrouwerij tot een puur product van Texel. Onder de onmetelijke hoge Waddenlucht, midden tussen de uitgestrekte groene weiden aan de rand van natuurgebied “De Hoge Berg” staat de voormalige zuivelfabriek van Oudeschild. Waar vroeger kaas werd gemaakt, glanzen nu onze koperen brouwketels. Het hart van een brouwerij waar bijzonder bier zijn oorsprong vindt.

Texels Vuurbaak

Licht blond, 5,5%, EBU

Geroosterd robijnrood bier. Texels Vuurbaak is een moutig speciaalbier in de stijl van Ierse Red Ale. Licht geroosterd met een verrassend hoppige toets en karameltonen. Een ode aan Texels' vuurtoren.

Texels Tripel

Blond en Krachtig, 8,5%, EBU

Zwaar blond bier. Texels Tripel is een stevig blond bier, gebrouwen volgens de traditie van de Belgische abdijbieren. Robuust speciaalbier met zijn kenmerkende zoetje en uitgesproken hopbitterheid.

Texels Seumerfeugel

Jagen op wild, 3,9%, EBU

Dorstlessend tarwebier. Texels Seumerfeugel is dorstlessend dankzij de combinatie van frisse citrus en een verrassende, lichtzilte afdronk door de zeekraal. Heerlijk verfrissend, perfect na een warme zomerdag.

Texels Skuumkoppe

Fris en Fruitig, 6%, EBU

Karaktervol donker tarwebier. Texels Skuumkoppe is de trots van Texels; tarwebier waaraan diverse moutsoorten en de karakteristieke bovengisting een volle smaak geven.