Vandeoirsprong

Oirschot, stand 18

Al eeuwen wordt er bier gebrouwen in Oirschot. Met name bier van voormalig brouwerij De Kroon. Die brouwerij is nu helemaal terug en heet Vandeoirsprong. We zitten vol energie en enthousiasme bij Vandeoirsprong. Die stoppen we met liefde en plezier in ons bier. In het brouwen en bottelen. In de smaak, de rest is bijzaak.

Dubbel Vandeoirsprong

Donker en Rijk, 6.8%, EBU

Toetsen van drop hout en gebrande aroma's.rnDonkerblond naar amber neigend fris licht bitter bier. Ondanks het lage alcoholpercentage een mooie moutige smaak met een toets van mandarijn. Een dunne body en fijn koolzuur maken het een fantastische dorstlesser.

Zwickel Vandeoirsprong

Lekker licht, 5,0%, EBU

Ongefilterde en ongepasteuriseerd pilsener. Dit speciale ongefilterde en ongepasteuriseerde bier van lage gisting is gebrouwen volgens een recept van de familie de Kroon anno 1978. Extreem lang gelagerd volgens Tsjechisch gebruik. Hoppig met een gistdepot onder in de fles.

Session IPA Vandeoirsprong

Lekker licht, Licht blond, 3.0%, EBU

Donkerblond naar amber neigend fris licht bitter bier. Ondanks het lage alcoholpercentage een mooie moutige smaak met een toets van mandarijn. Een dunne body en fijn koolzuur maken het een fantastische dorstlesser.

Dunkelwiezen Vandeoirsprong

Fris en Fruitig, 6.5%, EBU

Toetsen van fruit en kruidnagelrnbier_dunkelweize_vandeoirsprongbier_dunkelweizen_vandeoirsprong_specs_2rnEen ongefilterd bier van hoge gisting,rnmet een volromige smaak. De specialernstofgist, die altijd nodig is om eenrnWeizen bier te maken, zorgt voor fijnerntonen van fruit en kruidnagel. Hetrngebruik van 50% tarwemout zorgt voorrneen broodachtige smaak. De kleur wordtrnveroorzaakt door het gebruik vanrnspeciaalmout, dat bekend staat om zijnrnkaramelachtige eigenschappen.

Tripel Vandeoirsprong

Blond en Krachtig, 8.4%, EBU

Kruidig met warme volle smaak.rnDe kracht van de puurste moutsoort, klassieke hopsoorten uit de Hallertau en geloof in koriander en schaafsel van sinaasappelschil. Samen met het hoge alcoholpercentage verkregen door vele vergistbare suikers geven ze het bier een warme smaak. Kruidig, fruitig en een tikkeltje zoet. Kracht en geloof: een abdij waardig.

Festival Fruitbier

Licht blond, 5%, EBU

Vorig jaar voor het eerst speciaal voor het bierfestival in Den Bosch gebrouwen. En wegens enorm succes en op veler verzoek ook dit jaar weer op de tap. Fris, fruitig, licht, geur- en smaakvol, op basis van weizen, met drie tropische soorten fruit. U mag komen proeven en raden welke soorten fruit wij tijdens het brouwproces toegevoegd hebben.