Wilskracht Stadsbrouwerij

Ravenstein, stand 5

Wilskracht Stadsbrouwerij Ravenstein is gevestigd in het bijgebouw “Bastion’ van molen De Nijverheid in Ravenstein. De brouwerij maakt nu al voor het vijfde jaar mooie ambachtelijke bieren voor een breed publiek. De brouwerij met proeflokaal en terras is een initiatief van Wil van Haren(Brouwmeester) en Wil Princen(uitbater proeflokaal). In 2016 werd de amberkleurige tripel “Bastion’ van Wilskracht gekozen tot lekkerste bier van Brabant. In 2019 werd Bolwerck 10, een kruidige Quadrupel, bij de Dutch Beer Challenge vereerd met een zilveren medaille in de klasse zwaar donker.

Bolwerck 10

Donker en Rijk, 10%, EBU

Bolwerck 10 is een Quadrupel. De rijke smaak dankt het bier aan de donkere moutsoorten, de kandijsuiker en de kloostergist. Het is een zwaar bier qua alcoholgehalte, toch blijft het een goed doordrinkbaar biertje. De naam dankt het bier aan hetzelfde bolwerck als de 8. 8 en 10 zijn klassieke benamingen voor het onderscheiden van bier.

Bolwerck 8

Donker en Rijk, 8%, EBU

Bolwerck 8 De dubbel van Wilskracht Stadsbrouwerij Ravenstein is een ambachtelijk gebrouwen bier dat staat in de rijke traditie van de kloosterbieren. Het is donker van kleur en heeft een licht moutige smaak en het zoete van kandij. De 8 is traditioneel de manier om het alcoholgehalte aan te geven. Cat S alc. 8% vol.

Wiener Weizen

Fris en Fruitig, 5,5%, EBU

Wiener Weizen (Cat 1 alc 5,5%) is een van oorsprong Duits Tarwebier dat door de toevoeging van Viennamout een helder, licht en goed doordrinkbaar bier geworden is. Het bier heeft een vleugje citrus afkomstig van de Weizengist.

Vlier Bier

Licht blond, 5%, EBU

Vlierbloesem aan het bier toegevoegd. De vlierbloesem geeft het bier zijn karakteristieke bittere smaak. Tijdens het navergisten, wordt er honing toegevoegd. De suiker uit de honing vergist en de geur, de kleur en de zachte smaak van de honing blijft over in het bier. Een dorstlesser met karakter!

Bastion

Blond en Krachtig, 8,5%, EBU

Bastion is een tripel met koriander en sinaasappel. Een krachtig bier met een uitgesproken smaak: Zoet, bitter en een zachte nasmaak in de mond. Cat S Bastion is winnaar van de titel Brabants Lekkerste Bier in 2016.

Blonde Kolonel

Licht blond, 6,5%, EBU

De Blonde Kolonel is een blond bier met karakteristieke bittere en zoete smaken. Cat I alc. 6,5% vol. Het bier smaakt bitter en zoet en heeft een bittere afdronk