Wilskracht Stadsbrouwerij

Ravenstein, stand 5

Wilskracht Stadsbrouwerij Ravenstein is een echt Brabantse lokale brouwerij, in 2016 opgericht om het brouwen van bier weer terug te brengen in de historische kern en daarmee de leefbaarheid te vergroten. Gevestigd in het van de hoogste stellingmolen van Brabant. De Nijverheid en op een deel van de oude vestingwerken van de stad. (1522). De brouwerij heeft als doel het ambachtelijk bierbrouwen weer terug te brengen in het stadje Ravenstein. In 2016 deden we mee aan de verkiezing Brabants Lekkerste Bier. In dat jaar wonnen we met Bastion een kruidige tripel van 8,5 %, de eerste prijs!

Bolwerck 10

Donker en Rijk, 10%, EBU

Bolwerck 10 is een Quadrupel. De rijke smaak dankt het bier aan de donkere moutsoorten, de kandijsuiker en de kloostergist. Het is een zwaar bier qua alcoholgehalte, toch blijft het een goed doordrinkbaar biertje. De naam dankt het bier aan hetzelfde bolwerck als de 8. 8 en 10 zijn klassieke benamingen voor het onderscheiden van bier.

Bolwerck 8

Donker en Rijk, 8%, EBU

Bolwerck 8 De dubbel van Wilskracht Stadsbrouwerij Ravenstein is een ambachtelijk gebrouwen bier dat staat in de rijke traditie van de kloosterbieren. Het is donker van kleur en heeft een licht moutige smaak en het zoete van kandij. De 8 is traditioneel de manier om het alcoholgehalte aan te geven. Cat S alc. 8% vol.

Wiener Weizen

Fris en Fruitig, 5,5%, EBU

Wiener Weizen (Cat 1 alc 5,5%) is een van oorsprong Duits Tarwebier dat door de toevoeging van Viennamout een helder, licht en goed doordrinkbaar bier geworden is. Het bier heeft een vleugje citrus afkomstig van de Weizengist.

Vlier Bier

Licht blond, 5%, EBU

Vlierbloesem aan het bier toegevoegd. De vlierbloesem geeft het bier zijn karakteristieke bittere smaak. Tijdens het navergisten, wordt er honing toegevoegd. De suiker uit de honing vergist en de geur, de kleur en de zachte smaak van de honing blijft over in het bier. Een dorstlesser met karakter!

Bastion

Blond en Krachtig, 8,5%, EBU

Bastion is een tripel met koriander en sinaasappel. Een krachtig bier met een uitgesproken smaak: Zoet, bitter en een zachte nasmaak in de mond. Cat S Bastion is winnaar van de titel Brabants Lekkerste Bier in 2016.

Blonde Kolonel

Licht blond, 6,5%, EBU

De Blonde Kolonel is een blond bier met karakteristieke bittere en zoete smaken. Cat I alc. 6,5% vol. Het bier smaakt bitter en zoet en heeft een bittere afdronk