Aanmelden

Overweldigende interesse van brouwerijen
De interesse in ons festival is groot, afgelopen jaar waren de beschikbare plaatsen binnen enkele minuten vergeven.  Dit vinden wij heel bijzonder en erg leuk! Het nadeel van deze manier van inschrijven is dat we nooit zeker zijn van een verschillend aanbod van brouwers. Terwijl wij juist op ons festival een goede afspiegeling willen zijn van de verschillende speciaalbier brouwerijen in Nederland. Dit is voor ons aanleiding om het komend jaar anders te gaan doen. Hoe we dat gaan realiseren lees je hieronder.

Brede selectie brouwerijen 2019
In 2019 willen we dus een brede selectie van kleine Nederlandse brouwerijen met diverse stijlen speciaalbier aan onze bezoekers presenteren. Denk hierbij aan Bossche brouwerijen, klassieke gevestigde brouwerijen die de meer traditionele bieren vervaardigen, maar ook brouwerijen die een heuse blikvanger zijn vanwege gedurfde en nieuwe smaakstijlen of die pas gestart zijn.

Daarnaast hebben wij gemerkt dat een licht fruitbier met een alcoholpercentage van maximaal 5% populair is, maar dat het aanbod klein is. Hetzelfde geldt voor lichte witbieren en alcoholvrije of laag alcoholische bieren. Tevens vallen bij de echte bierkenner zure bieren erg in de smaak. Wij hopen dat er meer van deze bieren aan onze bezoekers worden gepresenteerd.

Inschrijving 2019
Om een brede selectie aan brouwerijen in 2019 te kunnen presenteren nodigen wij alle kleine Nederlandse brouwerijen uit om gedurende een inschrijvingsperiode van één week hun interesse kenbaar te maken. Inschrijven kan hier.

Hierbij wordt gevraagd om een duidelijke omschrijving te geven van je brouwerij en typen bieren/bierstijlen. Nadat de inschrijftermijn is gesloten worden de inschrijvingen, tegen de achtergrond van eerder genoemde wensen, beoordeeld en ontvangen 48 brouwerijen een uitnodigen om deel te nemen aan het festival.

Voorwaarde voor deelname aan het festival is dat je 175 liter bier en minimaal 3 speciaalbieren meeneemt. De inschrijfkosten bedragen € 130,-  (exl. btw) per deelnemer. Voor iedere ingeleverde munt ontvangt u als brouwer een vergoeding, meer informatie hierover? Stuur een bericht naar info@speciaalbierfestival.nl. Het festival was afgelopen jaren met 5000 bezoekers steevast uitverkocht. 

Praktische informatie
Alle informatie over de deelname aan het Nederlands Speciaalbier Festival treft u hier.

Algemene voorwaarden
Bij deelname zijn de volgende algemene voorwaarden van kracht. U kunt alleen deelnemen aan het festival als u de algemene voorwaarden accepteert. Middels het invullen van het aanmeldingsformulier stemt u in met deze voorwaarden.

Omschrijving bieren
De omschrijving van uw speciaalbieren moeten voor 25 maart 2019 binnen zijn om in het Festivalboek te kunnen worden opgenomen. Deze omschrijving is van belang voor zowel de bezoekers als voor u, Festivalboek op basis daarvan maken veel bezoekers een keuze welk speciaalbier zij gaan proeven.

Meer informatie nodig?
Wilt u voor de eerste keer deelnemen en heeft u behoefte aan meer informatie? Lees dan eerst dit bericht. Toch nog vragen? Stuur een bericht naar inschrijving@speciaalbierfestival.nl en wij proberen uw vragen zo goed mogelijk te beantwoorden.

Wij hopen u te begroeten op zondag 5 mei!

Groet,

Het Nederlands Speciaalbier Festivalteam