Eerste bezoek?

Kom je voor de eerste keer naar het Nederlands Speciaalbier Festival? Bereid je dan voor op bourgondische gezelligheid en te veel speciaalbieren om op één dag te proeven!

Op het Nederlands Speciaalbier Festival presenteren 48 speciaalbier brouwerijen uit heel Nederland in een eigen “kraam” een diversiteit aan speciaalbieren. Het festival vindt plaats op de Parade in het bourgondische ‘s-Hertogenbosch.

Bierfestival2

Entree tickets
Voor het festival heb je een entreeticket nodig. Mochten we niet uitverkocht zijn dan kun je op de dag van het festival (zondag 5 mei) bij de ingang een ticket kopen. Het ticket wordt bij de ingang gescand. Tegen inlevering van dit ticket ontvang je gratis het speciale Festivalglas 0,17cl, twee festivalmunten (á € 2,70), het Festivalboekje waarin alle brouwers staan vermeld met een omschrijving van hun bieren en toegang tot de toiletvoorzieningen.

Online verkoop tickets
De entreetickets kun je vanaf 1 maart 11:00 tot en met 4 mei 20:00 online kopen op deze pagina. Na het voltooien van je bestelling ontvang je per email jouw entreeticket. Dit ticket kun je uitprinten en op de dag van het festival meenemen. Geen email ontvangen of email kwijt? Volg de stappen op deze pagina.

Online verkoop munten
Naast de tickets zijn ook munten in de online voorverkoop te koop. Tegen inlevering van één munt schenkt de brouwer je festivalglas vol. Tevens betaal je je eten ook met deze munten. Het voordeel van het vooraf online kopen van munten is dat je op de dag van het festival bij de snelkassa terecht kan voor je munten. Na het online bestellen van de munten krijg je tezamen met je entreeticket een voucher voor de munten. Deze neem je mee naar het festival. Je hebt met deze voucher toegang tot de snelkassa, zodat je snel en eenvoudig je munten in bezit hebt. Let op, munten worden niet teruggenomen.

Festivalboekje
Bij het Festivalglas ontvang je, naast de twee gratis munten, het Nederlands Speciaalbier Festivalboekje. In dit boekje vind je een overzicht van de brouwerijen op alfabetische volgorde en een lijst met uitgebreide beschrijvingen van de diverse bieren. In het midden van het boekje zit een plattegrond met de betreffende standnummers dat bij de brouwers hoort.

Bier proeven
Na betreding van het festivalterrein kun je bij de diverse kassa’s Festivalmunten kopen. Met het Festivalglas en een munt bestelt je je bier, andere glazen worden niet geaccepteerd. Vraag gerust vooraf aan de brouwer naar meer informatie over het betreffende bier.

Glazen spoelen
Voordat je een nieuw biertje haalt kun je je glas spoelen bij het spoelpunt op het plein, maar ook de brouwers zelf kunnen je glas spoelen voordat ze het weer vullen. Dit water is gekeurd drinkwater.

Muziek tijdens het festival
Gedurende het festival treden gezellige bands op. Deze optredens vinden op een klein podium op het terrein plaats.

Toiletten
Op het terrein van de Parade zijn toiletvoorzieningen aanwezig. Deze zijn gratis toegankelijk.

Frisdrank, warme dranken, alcoholvrij bier of eten
Voor degenen die toch niet van een biertje houden of nog moeten rijden is uiteraard frisdrank, warme dranken (koffie) en alcohol-vrij bier te verkrijgen. Tevens kun je bij onze foodcorner diverse hapjes verkrijgen. Deze hapjes zijn goed te combineren bij je speciaalbier. Al deze versnaperingen zijn verkrijgbaar met een festivalmunt.

Kosten

Entreeticket voor 2018 kost € 18,70,- (ex fee € 0,99 per ticket en € 0,79 per iDEAL transactie) in online voorverkoop . Hiervoor krijg je

  • Toegang tot het festivalterrein
  • Twee muntjes á € 2,70
  • Festivalglas
  • Festivalboekje
  • Toegang tot toiletvoorzieningen

Muntjes kosten € 2,70 per stuk waarvoor speciaalbier, frisdrank en food kan worden gekocht.

Openingstijden
Het festivalterrein is geopend van 12:00 – 19:00 uur. Om 18:30 worden de taps gesloten en wordt er geen drank meer geschonken.