Veel gestelde vragen

  • Tickets

Ik heb mijn ticket betaald en niet ontvangen? Ik ben mijn ticket kwijt?

Ben je je ticket(s) kwijt geraakt, of heb je ze niet per mail ontvangen? Hier kan je je ticket(s) eenvoudig opnieuw aanvragen.

Houd je referentienummer van de ticket aankoop bij de hand. Dit referentienummer staat op je bankafschrift.

Kan ik mijn ticket(s) overdragen aan iemand anders?

Het is mogelijk om jouw ticket aan iemand anders te geven. Dit kan met de transfer-tool van Yourticketprovider. De transfer-tool vind je door in te loggen op de website van Yourticketprovider met jouw persoonlijke gegevens. Ga vervolgens naar ‘Mijn Tickets’, ‘Bekijk’ en ‘Overdragen’. Je kunt hier het ticket selecteren dat je wilt doorgeven. De ontvanger krijgt nu automatisch een bericht, waarna hij op onze website de overgedragen ticket kan downloaden. Jouw originele ticket wordt ongeldig gemaakt.

Wat kost een entreeticket?

Een entreeticket kost € 18,70,- ex fee. Fee is € 0,99 per ticket en € 0,79 iDEAL kosten per transactie. Inclusief twee muntjes a € 2,70, festival boek, toiletvoorziening en heel veel gezelligheid! Ons festivalglas bevat 0,17cl

  • Munten

De link naar voorverkoop munten in de mailing van Yourticketprovider werkt niet, wat nu?

De voorverkoop van munten is gesloten. We hebben gezorgd voor extra kassa’s en een goede signing. Dit zou voor een soepele doorstroming moeten zorgen. Tevens ontvang je bij binnenkomst je glas met twee munten, waardoor je direct kan beginnen met proeven en later munten bij kan kopen.

Waar moet ik mijn muntenvoucher inleveren?

Als je het terrein betreed kom je na ontvangst van je glas, 2 munten en het boekje bij de kassa’s. Bij de meest linkse kassa’s met vermelding “alléén inleveren muntenvoucher” kun je je muntenvoucher verzilveren voor munten

Hoe werkt de korting van de muntenvoucher?

De korting van de muntenvoucher zit verwerkt in de prijs die je ervoor hebt betaald. Dus heb je een muntenvoucher van 10 munten, met 0,5 munt korting. Dan krijg je bij de kassa 10 losse munten. De 0,5 munt korting zit verwerkt in de prijs. Je hebt € 25,65 ipv € 27,- betaald.

Kan ik pinnen op het festivalterrein?

Bij de muntenkassa is het mogelijk om te pinnen.

Wat kost een festivalmuntje?

Een festivalmunt kost € 2,70 en krijg je 1 speciaalbier in 0,17cl glas

Kan ik ook eten kopen met een muntje?

Ja, je kunt alleen met munten eten en drinken kopen

Kan ik mijn munten inleveren?

De kassa’s zijn open tot 18:30. Tot die tijd kun je bij de kassa met bordje “Inleveren munten” je munten terug inleveren.

  • Eten / Drinken

Is er drinkwater op het festival?

Ja, het water bij de spoelbakken en toiletten is gekeurd drinkwater

Mag ik een flesje water mee naar binnen nemen?

Ja je mag een flesje water (0,5l) mee naar binnen nemen. Ook doppers of andere hervulbare flesjes zijn toegestaan, mits ze leeg worden meegenomen. Zijn ze gevuld, dan kan het zijn dat de inhoud bij de ingang wordt leeggegooid.

Kan ik het eten ook contant betalen?

Nee, alleen met munten. Alles op het terrein moet je betalen met munten.

Mag ik eigen eten en drinken meenemen op het festivalterrein?

Het is toegestaan een flesje water (max. ±50 cl) het Festivalterrein op te nemen. Het is niet toegestaan om eten en drinken (buiten flesje water om) in welke verpakking dan ook mee het Festivalterrein op te nemen. Op het Festivalterrein is voldoende eten en drinken verkrijgbaar.

Is er ook alcoholvrij bier?

Ja, bij de frisdrankstand (naast de toiletten) is naast frisdrank ook Radler, Jill’s en Paulaner WeiBbeer verkrijgbaar.

  • Leeftijd / kinderen

Wat is de minimum leeftijd om het festivalterrein zonder begeleiding te mogen te betreden?

De minimumleeftijd om zonder begeleiding het Festivalterrein op te gaan is 16 jaar.

Kan ik kinderen meenemen naar het festival?

Het Nederlands Speciaalbier Festival is niet specifiek ingericht voor kinderen. We raden dan ook af om met (kleine) kinderen naar het festival te komen. We hanteren geen minimumleeftijd: wel moet iedereen onder de 16 jaar door een volwassenen (18+) worden begeleid. Echter moeten ook kinderen (ongeacht de leeftijd, dus ook baby’s in kinderwagens) in het bezit zijn van een geldige entreekaart. Dit is een bewuste maatregel om te ontmoedigen dat ouders hun (kleine) kinderen meenemen. Kinderen zijn kwetsbaar bij onregelmatigheden op het terrein.

Alcohol onder 18 jaar

Wij schenken geen alcohol onder de 18 jaar. Bij twijfel vragen we om legitimatie en ontvang je bandje. Rood is geen 18 en dus geen alcohol, blauw is wel 18 en mag wel alcohol drinken.

  • Overige

Mag ik een fototoestel meenemen?

Kleine (digitale) camera’s zijn toegestaan, fototoestellen met een verwisselbare lens (grootte maakt niet uit) en de grotere professionele digitale fototoestellen zijn niet toegestaan. Bij twijfel neemt de leidinggevende van de security bij de ingang een beslissing.

Ik gebruik medicijnen, kan ik deze meenemen?

Als je medicijnen gebruikt die je het Festivalterrein mee op moet nemen, zorg er dan voor dat je een doktersverklaring bij je hebt, zodat er bij de security geen onnodige misverstanden / discussies ontstaan.

Moet ik betalen voor de w.c.?

Nee de w.c.’s zijn gratis.

Tot hoe laat duurt het festival?

Het festival is geopend van 12:00 – 19:00. Om 18:30 stoppen we met tappen.

Krijg ik geld terug voor mijn festival glas?

Nee, het glas krijg je gratis bij je entree ticket. Het glas mag je mee naar huis nemen of achterlaten in één van de afvalbakken.

Ik heb entreetickets gekocht maar niet per mail ontvangen of ben ze kwijt geraakt?

Volg de stappen die hier zijn beschreven ontvang je tickets.