Speciaalbier combineren met eten, de trend van speciaalbier zet zich voort!

Brabant is in 2018 Europese Regio van de Gastronomie. Een jaar dat in het teken staat van Beter Eten in Brabant. Met een bijbehorende campagne ’We Are Food’. Iedereen weet dat goed eten wordt gecombineerd met lekkere drank. Speciaalbier wordt gebrouwen met liefde voor de liefhebber, het wordt telkens vernieuwd, maar het brouwen op zich is een eeuwen oude traditie.

De trend van speciaalbier zet zich voort, niet alleen in bruin café’s, maar in elk willekeurig café is tegenwoordig een bierkaart. Daarnaast wordt deskundig bieradvies in restaurants ook steeds normaler gevonden, sterker nog, dit wordt steeds vaker verwacht. Biersommeliers worden steeds vaker ingeschakeld om bieradviezen te geven die toegevoegd kunnen worden aan de kaart.

“We are food” Brabant Europese Regio van de Gastronomie 2018
Een jaar dat in het teken staat van Beter Eten in Brabant, daar hoort ook heerlijk drinken bij. Met zijn tradities en alle innovaties is speciaalbier onderdeel van gastronomie. Daarom sluit het Nederlands Speciaalbier Festival zich graag aan bij “We are food”, de campagne die laat zien dat Brabant gastronomie regio van 2018 is.

Nederlands Speciaalbier Festival zondag 6 mei
Op zondag 6 mei aanstaande vindt in hartje ’s-Hertogenbosch voor de veertiende keer het Nederlands Speciaalbier Festival plaats. De festivallocatie is de Parade, het plein naast de beroemde Sint-Janskathedraal. Tijdens dit proeffestival kunnen de bezoekers kennis maken met de vaak bijzondere speciaalbieren van de verschillende Nederlandse brouwerijen. Het unieke aan dit festival is dat je hier de meest aantal speciaalbier brouwerijen uit Nederland staan met meer dan 300 verschillende bieren.

De Parade wordt op 6 mei omgetoverd tot een Bourgondisch festivalterrein. Van 12.00 tot 19.00 uur presenteren 48 Nederlandse speciaalbier brouwerijen hun speciaalbieren. Naast speciaalbier zijn gerechten, kaas- en worstplankjes verkrijgbaar die prima te combineren zijn met één van de speciaalbieren.

Voor de entree heeft de bezoeker een entreeticket nodig. Deze zijn online verkrijgbaar middels deze link. Tijdens de editie van 2017 waren alle tickets voor aanvang verkocht, wees er dus snel bij, want op=op!

Tot zondag 6 mei!