Baron Brouwerij

Veghel, stand 31

Baron Brouwerij brouwt hoogwaardige, ambachtelijke bieren op een duurzame wijze, waarbij traditie en innovatie hand in hand gaan. Het streven is niet alleen het verwennen van de smaakpapillen, maar ook het aanbieden van een authentieke bierbeleving die een brug slaat naar het verleden.

Het bijzondere goudpoeder, toegevoegd aan elk bier van Baron Brouwerij, vormt een eerbetoon aan de tijden waarin adel en vorsten goud gebruikten in hun dranken om hun rijkdom te etaleren. Hiermee herintroduceert Baron Brouwerij een bijzondere beleving in elk glas, waarin goudpoeder glinstert als een knipoog naar geschiedenis en luxe.

Bij Baron Brouwerij zijn broederschap, bevlogenheid en bourgondisch kernwaarden die terug te vinden zijn in elk aspect van het ambacht. Geïnspireerd door eeuwenoude bierrecepten is Baron Brouwerij een pionier in innovatie en moderne brouwtechnieken en altijd op zoek naar nieuwe smaakavonturen.

Achter Baron Brouwerij staat de ondernemende Brabantse familie Van der Steen, een bourgondische familie met diepgewortelde banden in Noord-Brabant en België. Marcel van der Steen, een telg uit de 8e generatie, vervult met trots de rol van eigenaar van Baron Brouwerij. Daarnaast is zijn jongere broer Wouter als bekwame smaakmeester nauw verbonden aan Baron Brouwerij. Op de achtergrond blijft de 7e generatie van de familie actief betrokken als een soort Dragons’ Den.

De naam Van der Steen stamt af van het oude geslacht Van den (der) Steen(e), met eigen familiewapen. Dit geslacht was verwant met meerdere adellijke families in Nederland en België.

De familie Van der Steen heeft eeuwen geleden met een kleine brouwerij in Veghel de kiem gelegd voor wat nu de trotse Baron Brouwerij is. Het begon met een visie, een verlangen om niet alleen bieren te brouwen, maar vooral een ervaring te creëren die de zintuigen betovert en de rijke geschiedenis van bierbrouwen omarmt.

Intrige armagnac infused

Tripel, 8.9%

Open de deur naar een wereld vol mysterie en elegantie met Intrige armagnac infused, een rijke creatie van Baron Brouwerij met Clés des Ducs. Het ontkurken van de fles onthult niet alleen de rijke aroma's van de Intrige armagnac infused, maar vormt een sleutel naar verhalen over rijkdom, intriges en geheimen. Elke slok geeft een stukje prijs van de overlevering van Baron Brouwerij. De afdronk is vol en aromatisch met een harmonieuze combinatie van fruit en specerijen, tonen van vanille en houttinten.

Clinkaert gouden tripel

Tripel, 8.1%

Geniet van de klank en smaak van Clinkaert gouden tripel, een hommage van Baron Brouwerij aan Nederlands oudste gouden munt met zijn unieke, hoogwaardige goudgehalte. De Clinkaert stamt uit de 14e en 15e eeuw en de kwaliteit van deze gouden munt was te herkennen aan de onmiskenbare klank. De gouden munt van eeuwen geleden is een historisch symbool van elitaire pracht en praal. Clinkaert gouden tripel is een adellijke creatie van Baron Brouwerij. Met een Clinkaert gouden tripel in je glas proef je de geschiedenis, de passie en het vakmanschap die samenkomen in dit brouwsel met rijke en verfijnde smaken, klasse en een moderne twist.

Diplomaat rum infused

Amber, 6.9%

Ga mee op avontuur om de verleidelijke smaak van Diplomaat rum infused te ontdekken, een karakteristieke creatie van Baron Brouwerij met Diplomático Rum. Diplomaat rum infused is een avontuurlijk brouwsel van Baron Brouwerij met een complexe blend die zorgt voor een karakteristieke neus met tonen van rum-rozijnen, cacao, gedroogde gember, kaneel en kruidnagel. Baron Brouwerij is trots op de Diplomaat rum infused als smaakvol resultaat met een verrassende complexiteit met diepe, levendige en verleidelijke aroma’s en smaken.

Amay amber

Amber, 5.9%

Beleef de majestueuze wereld van Amay amber, een vorstelijk brouwsel van Baron Brouwerij. Amay amber is een smakelijk eerbetoon aan het prachtige Kasteel van Jehay, gelegen in het pittoreske Amay in België. Het amberbier is een ode aan de oud-eigenaren van het kasteel, de adellijke familie Van den (der) Steen. Amay amber is doordrenkt met de rijke geschiedenis en de tijdloze elegantie die het kasteel en zijn edele oud-eigenaren belichamen.