Bieren

Of je nu houdt van een IPA, Tripel, Blond of Pale Ale, alle biersoorten zijn vertegenwoordigd. Zowel in traditionele vorm als op “eigenwijze” nieuwetijdse vorm, met chocolade, fruit of zelfs biercocktails. Voor ieder wat wils!
Voor nu vind je nog de bieren van 2019, eind maart zijn hier bieren terug te vinden die op het festival verkrijgbaar zijn.

(ST)Oer Wit

Fris en Fruitig, Lekker licht, 4,5%

Fris Witbier gebrouwen met 100% Haarlemmermeers graan. De oertarwe Emmer en de lokaal geteelde en vermoutte gerst geven dit bier zijn eigen identiteit.

#02 Russian Imperial Stout Vatgerijpt (BA)

Intens en Uitdagend, 10.0%

Maanden gerijpt in duisternis, bier met een eigen wil. Opgegroeid en getekend door de tijd, het vat laat zijn sporen achter. Uniek, complex en ontwikkeld tot perfectie. Gebrouwen om sloksgewijs te verorberen.

Hooglander Bier, stand 39

#7 Gose met witte perzik

Jagen op wild, 5.3%

Deze gose is gebrouwen met o.a. zuurmout, koriander en zout. Wij hebben er nog en flinke bak perzik aan toegevoegd wat zorgt voor een mooi fruitig bier!

4th Anniversary Stout

Intens en Uitdagend, 12%

7e Gijtje

Lekker licht, 2.5%

Deze session IPA zit bomvol hop. Het is een heerlijke dorstlesser die ondanks ziijn 2,5% vol van smaak is!

Algeheel Rookverbod

Fris en Fruitig, 5,5%

Een bijzondere lager met gerookte hoppen. Geeft een mooie gebalanceerde smaak tussen de volle lager en de rokerige hoppen. Met tonen van gerookte ham.

Delftse Stadsbrouwerij De Koperen Kat, stand 6

Andermaal Yellow Sub

Licht blond, 6%

Blond bier gebrouwen met experimentele Yellow Sub-hop. Sinaasappel, bessen, zacht, fris.

Aphrodite Raspberry Sour

Fris en Fruitig, Lekker licht, 4%

Een friszure Berliner Weisse met een flinke portie frambozen voor een prachtige dieproze kleur en fruitige aroma's.

Walhalla Craft Beer, stand 21

Arm + Zalig

Intens en Uitdagend, 5%

De combinatie van rookmout en jeneverbes met subtiele karamel mouten geeft dit rookbier een verfijnd karakter. Het fluweelzachte mondgevoel blijft lekker hangen in de afdronk. Dit rookbier is verrassend zacht.

Awesome Blossem

Fris en Fruitig, 6%

Awesome Blossom is een halfzoete frisse appelcider met verse vlierbloesem

Uwe Cider&Ales, stand 36

Balthasar

Blond en Krachtig, 8%

Een volle, frisse tripel met een hoppige afdronk. Een echte sluipmoordenaar voor de ware durfals.

Delftse Stadsbrouwerij De Koperen Kat, stand 6

Barleywine

Donker en Rijk, 11%

Diep roodbruin van kleur, zacht zoet en alcoholwarmend. Geen doordrinker, om rustig van te genieten.

Bastion

Blond en Krachtig, 8,5%

Bastion is een tripel met koriander en sinaasappel. Een krachtig bier met een uitgesproken smaak: Zoet, bitter en een zachte nasmaak in de mond. Cat S Bastion is winnaar van de titel Brabants Lekkerste Bier in 2016.

Wilskracht Stadsbrouwerij, stand 5

Bean me up Scotty

Intens en Uitdagend, 6.3%

deze doordrinkbare porter is bereid met de koffie van "Heilig Boontje" waardoor naast de caramel vanuit de mouten ook heerlijke koffietonen naar boven komen.

Bee52

Lekker licht, Licht blond, 4,9%

Beerskey

Intens en Uitdagend, 11%

Whiskybier gebrouwen met geturfde/gerookte whisky mout. Schitterende smaakbeleving.

Muifelbrouwerij, stand 1

Belgian Buddy

Blond en Krachtig, 9,1%

Berne Abdijbier Abt Tripel

Blond en Krachtig, 9%

Een uitermate uitnodigend goudgeel zwaar blond bier van hoge gisting met 9% alcohol. Zachtzoet met een pittig bittertje. Een echte krachtige tripel met lichte kruidentonen en gemakkelijk doordrinkbaar waardoor dit abdijbier als ’gevaarlijk lekker’ wordt ervaren. Abt Tripel is bier dat hergist op fles.

Berne Abdijbier, stand 30

Berne Abdijbier Abt-generaal Quadrupel

Donker en Rijk, 10,5%

Het ‘optimum cervisiam’, de Abt-generaal Quadrupel. Speciaalbier van hoge gisting met depot op de fles. Een echte dubbele dubbel, dus Quadrupel. Door de zorgvuldige samenstelling van speciale mouten donker van kleur met een rijk en breed smaakpallet en een zeer verfijnde kruidige afdronk. Met 10,5% alcohol een Berne Abdijbier voor de echte liefhebber!

Berne Abdijbier, stand 30

Berne Abdijbier Norbertijn Blond

Licht blond, 6%

Een mooi, niet zoet, goudgelig bier van hoge gisting met een verfrissende licht prikkelende en kruidige smaak door gebruik van o.a. de mooiste hoppen. Norbertijn Blond hergist op fles en is een vol en rijk smakend speciaalbier van 6% alcohol dat gemakkelijk wegdrinkt. Gebrouwen naar de eeuwenoude traditie van Berne Abdijbier.

Berne Abdijbier, stand 30

Berne Abdijbier Prior Dubbel

Donker en Rijk, 8%

Een direct herkenbaar mooi donker amber gekleurd bier van hoge gisting. Met een mooie zachte karamelsmaak van de gebrande mout, proef de warme kruidentonen die het bier mooier en ronder maken. De hergisting op fles in de oude traditie maakt van dit speciaalbier met 8% alcohol een bier met beleving.

Berne Abdijbier, stand 30

Berne Abdijbier Witheren Wit

Fris en Fruitig, 4,5%

Klaar voor de zon! Een heerlijk fris witbier van tarwemout en gerstemout van hoge gisting en mooie hoppen waardoor een zacht bittertje ontstaat. Met slechts 4,5% alcohol een speciaalbier dat hergist op fles en in de zomermaanden heerlijk wegdrinkt op het terras of in de tuin maar door de liefhebber natuurlijk het hele jaar gedronken kan worden.

Berne Abdijbier, stand 30

Blond Ale

Licht blond, 6%

Een Blond ale (6%) met heerlijk hop. Dit zomerbier met frisse citrusfruit- en hop tonen heeft een krachtige en vloeiende afdronk.

Solo Beer Brewery, stand 11

Blonde Anouk

Licht blond, 5%

Een kruidig, lichtzoet en frisse blond. Mild gehopt en toegankelijk voor een breed publiek.

Delftse Stadsbrouwerij De Koperen Kat, stand 6

Blonde Dern

Licht blond, 7,1%

Het mooie van twee bieren komen samen in één. Een samensmelting van een weizen en een blond bier. Blond kleurig bier met een klein beetje karamelmout een grote hoeveelheid tarwemout. Heeft de karakteristieke smaak van een weizen met het volle body van een blond bier.

Blonde Kolonel

Licht blond, 6,5%

De Blonde Kolonel is een blond bier met karakteristieke bittere en zoete smaken. Cat I alc. 6,5% vol. Het bier smaakt bitter en zoet en heeft een bittere afdronk

Wilskracht Stadsbrouwerij, stand 5

Blonde Monster

Licht blond, 6.4%

Blonde met een monsterlijke smaakexplosie. Dit komt voort uit de toevoegingen van een speciaal gemaakte bloesemhoning.

Blotskòps

Licht blond, 5,7%

Een ondergistend blondbier met een lekkere lading hop. Perfect voor de eerste zonnestralen in de lente. De moutigheid van dit bier is een perfecte combinatie met de simcoe hop die gebruikt is om te dryhoppen.

Kraftbier, stand 42

Blushing Blond

Licht blond, 6%

Een fris blond bier, gebrouwen met mango waardoor er tropische tonen in dit bier naar voren komen.

Bocks Rum BA

Intens en Uitdagend, 9,5%

Het oorspronkelijke bockbier van 2017 gerijpt voor meerdere maanden op bruine rumvaten.

Bolwerck 10

Donker en Rijk, 10%

Bolwerck 10 is een Quadrupel. De rijke smaak dankt het bier aan de donkere moutsoorten, de kandijsuiker en de kloostergist. Het is een zwaar bier qua alcoholgehalte, toch blijft het een goed doordrinkbaar biertje. De naam dankt het bier aan hetzelfde bolwerck als de 8. 8 en 10 zijn klassieke benamingen voor het onderscheiden van bier.

Wilskracht Stadsbrouwerij, stand 5

Bolwerck 8

Donker en Rijk, 8%

Bolwerck 8 De dubbel van Wilskracht Stadsbrouwerij Ravenstein is een ambachtelijk gebrouwen bier dat staat in de rijke traditie van de kloosterbieren. Het is donker van kleur en heeft een licht moutige smaak en het zoete van kandij. De 8 is traditioneel de manier om het alcoholgehalte aan te geven. Cat S alc. 8% vol.

Wilskracht Stadsbrouwerij, stand 5

Bosch Blond

Licht blond, 6,5%

De mooiste Blonde van 's-Hertogenbosch. Een Pale Ale met biologische aromahop uit Nieuw-Zeeland: Nelson Sauvin. Deze geeft dit lekkere frisse en fijn gehopt bier een hint van witte druiven (Savignon Blanc). Dat is eens wat anders...

D’n Draok, Brouwerij, stand 12

Bossche Beul

Licht blond, 7%

Verguisd maar niet versmaden: Na eeuwen rondzwerven in de duistere hel is hij terug. Een duivelse reïncarnatie in liquide lustvorm. Een bitterzoet dilemma met een gepeperd karakter. Huiveringwekkend gekruide bocht om Bosschenaren te verleiden, stervelingen te plezieren, de dorst te liquideren. Inhakken op hun smaakbeleving. Hef het glas,daar ga je!

Boegbeeld, Brouwerij, stand 3

Bossche Bol

Intens en Uitdagend, 5,5%

Ode aan de Bossche Bol. Een bezoekje aan's-Hertogenbosch is niet compleet als je de beroemde overheerlijke Bossche Bol niet hebt geproefd. Dat geldt natuurlijk ook voor dit biertje, een fijne donkere stout met een vleugje vanille door de toevoeging van verse Bourbon vanille uit Madagascar.

D’n Draok, Brouwerij, stand 12

Broeder Everardus

Blond en Krachtig, 9%

Fluweelzachte tripel met een krachtige afdronk.

Muifelbrouwerij, stand 1

Broeders

Licht blond, 6%

Broeders is een fris blond tarwebier met karakter, door hetrngebruik van tarwemout en Duitse, bloemige hop. Een heerlijkrnfrisse, goed gehopte dorstlesser. Broeders drink je met jernbroeders, op ieder moment.

Bru(u)t IPA

Licht blond, 7,0%

Met een negatief schijnbaar rest extract is dit een ultra droge Brut IPA.rnStevig gedryhopped met Huell Melon en Lemon drop en een heel klein beetje perzik.

Cerveza Extraordinaria

Lekker licht, 4,5%

Buitengewoon Mexicaans bier, gebrouwen onder de Hollandse zon. Door Citrahop en veel liefde proef je meer dan wat je van de Mexicanen gewend bent. Vergeet het limoentje niet!

Champagnebier Extra Brût

Fris en Fruitig, 6,1%

Champagne bier met druiven