Veel gestelde vragen

Ticket

Ticketpoint.
Voor dit jaar hebben we gekozen om te gaan werken met Ticketpoint. Dit is een lokale partner die hoog staat aangeschreven door de service naar zowel de kopende als de verkopende klant. Je mag hen benadere voor al je vragen met betrekking tot de kaarten.
Ticketpoint contact

Wat is er inbegrepen bij een ticket?
Bij aankomst op het terrein krijg jij een glas. Let wel op, het glas mag enkel in de verpakking het terrein verlaten.

Wat kost een entreeticket?
Een entreeticket kost € 18,90 inclusief service kosten. Voor de administratie wordt een bedrag van € 1,75 in rekening gebracht per boeking.

Ik heb mijn ticket betaald, maar nog niet ontvangen.
Je ticket kan terecht zijn gekomen in de spambox. Mocht je jouw ticket daar niet in terugvinden, vraag dan je ticket opnieuw aan via: Ticketpoint contact.

Ik heb een verkeerd e-mailadres opgegeven, hoe kom ik alsnog aan mijn ticket?
Als je jouw ticket nog niet hebt ontvangen vanwege een foutief e-mailadres, is dit natuurlijk vervelend. Neem hiervoor contact met ons ticketbureau op via Ticketpoint contact.

 

Boekje

Waarom kost een boekje geld?
Elk jaar vinden wij duizenden boekjes op de grond die wij moeten weggooien. We vinden dit niet meer van deze tijd. Verleden jaar hadden we geen boekje en dat was voor veel bezoekers een groot gemis. Om die reden zijn we naar een middenweg gaan zoeken. We hebben een boekje gemaakt en vragen daar een symbolisch bedrag voor van € 1,-. Hiermee verwachten wij dat de liefhebber een boekje koopt of dat als je met een groep komt, het boekje met elkaar gaat delen. Dit bespaard een hoop papier en zo dragen we allemaal een steentje bij aan het verduurzamen van ons festival.

Moet ik een boekje kopen?
Nee, dit moet niet. Alle deelnemende brouwers en hun bieren worden eind april op onze website gepubliceerd. Je kunt dus met je mobiel gaan zoeken naar jouw favoriete bier. De website gaat aangepast worden, zodat je op bier categorie en alcohol percentage kan filteren.

Hoe krijg ik een boekje?
Het boekje kun je kopen op het terrein. Deze zijn te koop bij de informatiedesk.

 

Betaling van consumpties

Het Nederlands Speciaalbier Festival is cashless, wat betekent dit?
Op het festival kun je niet met contant geld betalen. Je kunt alleen met pin betalen, je gebruikt hiervoor je eigen bankpas.
Eén speciaalbier kost 3.50

 

Eten / Drinken

Is er drinkwater op het festival?
Ja, het water bij de spoelbakken en toiletten is gekeurd drinkwater

Mag ik een flesje water mee naar binnen nemen?
Ja je mag een normaal flesje water mee naar binnen nemen. Ook doppers of andere hervulbare flesjes zijn toegestaan, mits ze leeg worden meegenomen. Zijn ze gevuld, dan kan het zijn dat de inhoud bij de ingang wordt leeggegooid.

Kan ik het eten ook contant betalen?
Nee, alleen met je pinpas of telefoon. Ons festival is pin only.

Mag ik eigen eten en drinken meenemen op het festivalterrein?
Het is toegestaan een flesje water het Festivalterrein op te nemen. Het is niet toegestaan om eten en drinken (buiten flesje water om) in welke verpakking dan ook mee het Festivalterrein op te nemen. Op het Festivalterrein is voldoende eten en drinken verkrijgbaar.

Is er ook alcoholvrij bier en fris verkrijgbaar?
Ja, bij de het foodplein is ook frisdrank te verkrijgen. Daarnaast ook Radler, Jill’s en Wieksche Witte 0% verkrijgbaar. Enkele brouwerijen schenken ook alcoholvrij bier.

Is er ook food verkrijgbaar?
Ja, op het festival verzorgt onze partner een sfeervol foodplein waar je naar harte lust kan genieten van mooie gerechten.

Ik wil graag een muntenvoucher bestellen kan dat?
Nee, tijdens het festival kan alleen met pin worden betaald. Er wordt dus niet meer met munten en muntenvouchers gewerkt.

 

Festival glas

Ik wil graag een festivalglas, hoe kom ik daar aan?
Op het terrein kun je een festivalglas bemachtigen. Deze mag alleen in de verpakking het terrein verlaten. De gemeente controleert streng op glas rondom het festival.

Wat is het verschil tussen service- en transactiekosten?
Het ticketbureau vraagt voor hun dienstverlenging servicekosten, denk bijvoorbeeld aan het gebruik van de website en het beantwoorden van vragen, deze zijn inbegrepen in de prijs van het ticket. Transactiekosten zijn de kosten om jouw ticketbetaling daadwerkelijk uit te voeren via iDeal.

 

Leeftijd / kinderen

Wat is de minimum leeftijd om het festivalterrein te mogen betreden?
18 jaar.

Mag ik kinderen meenemen naar het festival?
Nee

Alcohol, alleen voor volwassenen
Wij schenken alleen alcohol aan volwassen (18+). Onder de 18 mag je niet op het festival terrein.

 

Vervoer naar festival

Openbaarvervoer
Den Bosch is met het OV goed te bereiken. Reis je per bus of trein? Stap dan uit op ’s-Hertogenbosch centraal. Vanaf het station loop je in een kwartier naar De Parade. Geen zin om te lopen? Dan kun je ook de bus nemen, onder andere Stadbus 1, Stadsbus 2, Citybus 60, Stadsbus 8 en Arriva bus 4. Vraag de buschauffeur te stoppen in de buurt van De Parade. Vanaf de bushalte is het dan nog 7 tot 9 minuten lopen, afhankelijk van welke bus je neemt.

Fiets
Kom je op de fiets? Parkeer dan gratis je fiets in de ondergrondse beveiligde fietsenstalling in de Kerkstraat. Vanaf de fietsenstalling is het 2 minuten lopen naar festival. Is de fietsenstalling vol? Dan kun je ook je fiets parkeren aan het Burgemeester Loeffplein. Vanaf hier is het 7 minuten lopen.

Auto
Kom je met de auto? Parkeren kan op één van de drie transferiumlocaties. De transferiumbus brengt je vanaf de parkeerplaats naar het festivalterrein. Meer informatie over het transferium vind je hier: https://www.parkeren-denbosch.nl/transferium

Ben je slecht ter been of maak je liever gebruik van een parkeergarage? Parkeer dan in de parkeergarage Sint Jan. Deze parkeergarage ligt op 8 minuten lopen van De Parade.

 

Overige

Mag ik een fototoestel meenemen?
Kleine (digitale) camera’s zijn toegestaan, fototoestellen met een verwisselbare lens (grootte maakt niet uit) en de grotere professionele digitale fototoestellen zijn niet toegestaan. Bij twijfel neemt de leidinggevende van de security bij de ingang een beslissing.

Ik gebruik medicijnen, mag ik deze meenemen?
Als je medicijnen gebruikt die je het festivalterrein mee op moet nemen, zorg er dan voor dat je een doktersverklaring bij je hebt, zodat er bij de security geen onnodige misverstanden / discussies ontstaan.

Zijn huisdieren toegestaan op het festivalterrein?
Nee, helaas, je grote vriend moet je thuis laten. Geen enkel huisdier is welkom.

Moet ik betalen voor de w.c.?
De toilet kan gratis worden gebruikt. Je hoeft niet te betalen.

Wat zijn de openingstijden van het festival?
Het festival is geopend op zaterdag van 16:00 tot 23:00 en zondag van 12:00 tot 19:00.

Wie organiseert het festival?
Het Nederlands Speciaalbier Festival wordt door 4 bevriende bestuursleden georganiseerd. Zij hebben zich in een stichting verenigd. Samen met een enthousiaste club vrijwilligers organiseren zij het festival.

Het festival heeft geen winstoogmerk. De festivalorganisatie probeert de kosten zo laag mogelijk te houden. Uiteraard worden er wel professionele bedrijven ingehuurd, denk bijvoorbeeld aan de beveiliging en de terreininrichting. Eventuele opbrengsten worden in het festival gestoken om het ieder jaar professioneler en mooier te maken.