Boegbeeld, Brouwerij

‘s-Hertogenbosch, stand 3

Een geïnspireerde ondernemer met passie voor bier en die trots is op Den Bosch. Zij is de ‘Brouw-vrouw’ van Brouwerij Boegbeeld. Zij is het kloppende, enthousiaste hart van de brouwerij. Met haar voedingsachtergrond en kennis van brouwen, is zij een onmisbare schakel voor het bedrijf.
Het brouwen past bij haar persoonlijkheid: Janneke is stoer en creatief, maar ook down to earth en praktisch. Ze heeft geduld en houdt de focus op een goed eindresultaat. Gezelligheid kan voor haar niet zonder lekker eten en drinken.
De bieren zijn geïnspireerd op de stad Den Bosch.

Sjekladebol

Donker en Rijk, 6,5%, EBU

Het gevoel van de Sjekladebol: Hij is rond, hij is stevig van buiten, maar hij zit vol met zacht, romig spul. Je probeert netjes te blijven, maar soms moet je er gewoon voor gaan. Je maakt je handen vies, je likt je vingers erbij af. Wat je ook doet, na afloop ben je voldaan. Proost!

Houdoe en Bedankt

Licht blond, 6%, EBU

Voor een hartverwarmend afscheid: Afscheid nemen van een dierbare die een nieuwe weg inslaat, doe je in stijl met dit Uitzwaaibier. Geïnspireerd op het vertrek van burgemeester Rombouts van Den Bosch, maar geschikt voor elk hartverwarmend, feestelijk, denderend of stemmig afscheid. Houdoe en bedankt! Druk handen, spreek mooie woorden, omhels, veeg tranen weg en hef het glas. Proost!

Bossche Beul

Licht blond, 7%, EBU

Verguisd maar niet versmaden: Na eeuwen rondzwerven in de duistere hel is hij terug. Een duivelse reïncarnatie in liquide lustvorm. Een bitterzoet dilemma met een gepeperd karakter. Huiveringwekkend gekruide bocht om Bosschenaren te verleiden, stervelingen te plezieren, de dorst te liquideren. Inhakken op hun smaakbeleving. Hef het glas,daar ga je!

Wanne Klets

Licht blond, 5,9%, EBU

Dit bier naait elke marketing een oor aan: Zelf uitgereikte award winning beer met hinten van karamel zeezout. Dit verse biertje is van nature vloeibaar en wordt bewust gebotteld in duurzaam gerecycled glas. Een collaboration brew limited edition die door de brouwster persoonlijk is voorgeproefd. En hoewel dit genderneutrale, veganistische én vrouwvriendelijke biertje afkomstig is van Brouwerij Boegbeeld, is het gegarandeerd geen kutbier. Een goudgele rakker die niet zonder reden in de prijzen is gevallen.

Kutbier

Licht blond, 6,3%, EBU

Een ode aan de Bossche Kut: Ze verft haar haren het liefst in een zo onnatuurlijk mogelijke kleur. Ze draagt veel make-up en tekent haar wenkbrauwen zoals ze dat zelf wil. Als ze langs komt scheuren op haar Tomos roepen alle mannen op zijn Bosch: Ziet er goed uit, kut! Kutbier is een ode aan haar en aan het pareltje van het Bossche taalgebruik. Proost Kut!