Gulden Triomfator

Uitgeest, stand 5

De Gulden Triomfator begon in 2014 met vijf enthousiaste thuisbrouwers die hun eerste bierpakket, een Belgische tripel kochten. Na het eerste jaar bleven er vier brouwers over. Geleidelijk aan werden de recepten volwassener.

Met achtergronden in de bouw, distributie, financiën en scheikunde leek het perfect om een eigen “nano brewery” te starten. In 2019 werd besloten om de sprong te wagen en de Gulden Triomfator Brewing Company te starten, om te onderzoeken hoe ver de smaak van bier kan gaan.

De Gulden Triomfator Brewing Company brouwt kleine batches bier waarbij de smaak voorop staat. Onze bieren worden lokaal gedistribueerd in Nederland.

Barley King

Barley Wine, 13.5%

Barley wine met tonen van gedroogt fuit, amandelen en een lichte koffie bitterheid.

Port Barrel-Aged Hafgufa

Stout, 10%

Port Barrel-Aged Hafgufa is een zwaar, donker bier met een uitgesproken smaakprofiel met tonen van koffie en pure chocolade. Dit bier is 12 maanden gerijpt op ex-Tawny Port-vaten, wat resulteert in subtiele smaken van rode wijn, druiven en hout (tannines). De naam is geïnspireerd op de Hafgufa, een mythologisch zeemonster dat wordt beschreven in de Noorse Saga van Örvar-Oddr uit de 14e eeuw. 'Het is de aard van de Hafgufa om mensen en schepen op te slokken, en zelfs walvissen en al het andere dat binnen zijn bereik ligt.' Een passende naam voor zo’n smaakvol bier! Uitgebracht ter ere van ons 5-jarig jubileum.

Hafgufa

Stout, 10%

Klassieke imperial stout met tonen van koffie en chocolade

Hoodoo

IPA, Neipa, 8.5%

Double New England IPA, dubbel dry gehopt met Galaxy, Mosaic en Motueka. "Wonders of Nature Series": Een 'Hoodoo' is een geologisch fenomeen dat optreedt wanneer zacht gesteente wordt beschermd tegen erosie door harder gesteente erbovenop, waardoor deze schoorsteenachtige rotsformaties ontstaan die overal op onze planeet te vinden zijn. Met de release van dit bier willen we aandacht vestigen op deze wonderen van de natuur en bewust worden creëren van de steeds veranderende omgeving waarin we leven. Dus leun achterover, ontspan, geniet van het uitzicht en geniet van een “Hoodoo”!

Rye of Sunshine

Ale, 6%

Golden ale met gebrouween met 10% rogge in de moutstort