Holevoort, Brouwerij

Bakel, stand 9

Het brouwen van eigen bier is één van de tradities die Bakel, het oudste dorp van Brabant, rijk is. Al op vroege kaarten werd melding gemaakt van brouwhuizen in het peel-dorp. Een van die huisbrouwerijen lag op de ‘Holevoort’, destijds een gehucht in het woeste landschap tussen Bakel en Deurne.
En dat is precies de plek waar de brouwtraditie is herleefd. Bij Brouwerij Holevoort wordt bier op ambachtelijke en op natuurlijke wijze gebrouwen. Gerst en hop wordt zelf verbouwd, in de ‘tuinen’ van de brouwerij. Een eigen bron, op de rand van de Peelrandbreuk, geeft loepzuiver water.
Die pure ingrediënten geven de speciaalbieren hun rijke en -met recht- eigen smaak. Je proeft de oorsprong.

Holevoort Special

Barrel Aged, 11%, EBU

Onze Holevoort Tripel of Quadrupel, tussen 200 en 400 dagen gerijpt op diverse Whiskey, Bourbon, Cognac of Rum vaten. Het betreffen verschillende Barrel Aged specials.

Holevoort Quadrupel

Quadrupel, 9.8%, EBU

Een zwaar, amberkleurig bier met zachte bitterheid en een subtiele smaak van gedroogd fruit en karamel.

Holevoort Tripel

Tripel, 8.2%, EBU

Een hoppig startende tripel die overgaat in een lekker zoetje. Hierdoor ontstaat een fluweelzachte smaak en een karakteristieke afdronk.

Holevoort Rosa

Overig, 5.4%, EBU

Een sprankelend intens bier met een verrassend frisse smaak met een licht zuurtje en fleurig aroma van rozen. Het bier wordt met rozen gebrouwen, geen fruit, maar heeft wel de natuurlijke mooie rode kleur van de roos.

Holevoort Blond

Blond, 6%, EBU

Een helder blond bier met een soepele kruidige smaak, een vleugje citrus en licht bittere finish.

Holevoort wit

Witbier, 5.7%, EBU

Een mooi witbier, fris, fruitig en sprankelend.