Strieper Craft Beer Company

Valkenswaard, stand 13

Wij zijn Strieper Craft Beer Company uit Valkenswaard. Gestart in 2016. We zijn een microbrouwerij en huurbrouwerij en brouwen onze bieren in de Weerter Stadsbrouwerij. Op deze plek brouw je als huurbrouwer zelf je bieren. En dat vinden wij belangrijk. Wij willen graag zelf verantwoordelijk zijn voor de productie. Onze passie voor speciaalbier zit hem in het ontdekken van nieuwe smaken. En dat willen wij graag overbrengen op andere mensen. Wij vinden bier een prachtig natuurproduct. De diversiteit aan grondstoffen die je kunt aanwenden om een speciaalbier te maken zijn eindeloos. Dat biedt ons de ruimte voor inspiratie en creativiteit. Ons doel is een grote verscheidenheid aan bierstijlen te maken en mensen zo te laten ervaren hoe veelzijdig bier is. We brouwen dus zowel oude traditionele stijlen als nieuwe ontwikkelingen op biergebied. Deze bieden we aan in een vast assortiment (Brewprints), een eenmalig assortiment (Prototype) en een assortiment met vatgerijpte bieren (Barreltype). Re-inventing beer and brewing happiness!

Bontanical Gin Infused Imperial Weizen (collab)

Weizen, 8,5%

Een samenwerking om het Weerter Brouwcollectief op de kaart te brouwen. Vier brouwers, één stoker en één Bont Gezelschap. Een machtige Imperial Weizen doordrenkt met subtiele hints van jeneverbes, koriander, engelwortel, kaneelstok, zoethout, sinaasappel, gember, kamillebloem en sarsaparilla. Een ode aan gin, maar dan bonter.

Barreltype No4 Arran Whisky Barrel Aged Barleywine

Barley Wine, Barrel Aged, 10,9%

Experimental question: can we make a beer that truly unites the English and Scottish spirit? The answer is this English barleywine aged for over a year in a Scottish whisky barrel. The purest Arran single malt whisky blends perfectly with the subtle fruity sweetness of our very own Prototype No11 Barleywine. Now, say cheers or slàinte and enjoy!

Prototype No18 Belgian Strong Dark Ale

Ale, 9,5%

Experimental question: can we brew a beer that hits the sweet spot between a dubbel and a quadrupel? The answer is this perfectly balanced Belgian Dark Strong Ale. It combines a dubbel’s dark & fruity drinkability with a quad-like depth and complexity. Not bold enough for slow sipping, but dangerously smooth!

Prototype No17 New Zealand Pale Ale

Ale, 6,3%

Experimental question: can we brew a beer so delicious it would make you travel to Middle-Earth to find it? The answer is this wonderfully fresh New Zealand Pale Ale with aromas of intense tropical fruit and crushed pine. For the hopbit we used Kohatu® hops for their beautiful rounded bitterness. One drink to rule them all!

Prototype No14 Blossoming Blonde

Blond, 4%

Perfectly balanced hops and floral yeast create an array of flourishing flavours and a slightly bubbly sensation. Every sip feels like butterflies in your belly.

Prototype No13 Berliner Weisse

Weizen, 5,3%

Experimental question: can we brew a beer that tastes like a cool summer wine in a Berlin nightclub? The answer is this lively wheat-forward Berliner Weisse with sparkling sauvignon blanc vibes. It’s dry, sour and refreshing with notes of passion fruit. Now raise your hands in the air and say with us: ich bin ein Berliner Weisse!

Prototype No12 New England Double IPA

IPA, 8%

Experimental question: can we brew a beer that’s extremely hoppy without being too bitter? The answer is this incredibly juicy New England Double IPA. By adding three different American hops late in the brewing process bright tropical flavors arise with a soft and balanced bitterness. Sweet like the American dream, without Trumpian bitterness.

The Uplifting Triple Decker Flying Apparatus

Tripel, 8,5%

We’ve engineered this beer by taking the traditional Tripel ingredients and tweaking them into a bold flavoured wild ride of taste sensations. Take a sip and find out where our Tripel takes you.

The Amazing Single Hop IPA Ekuanot Worship Gear

IPA, 6,2%

When day and night are equal in length, it’s called an Equinox. What an amazing name for a well-balanced hop variety! It had to be rebranded due to trademark issues. We know, Ekuanot sounds silly, but it tastes as amazing as ever. Rich fruit flavors such as lemon, lime, tropical fruit, and berry blend beautifully with herbal notes like sage and eucalyptus.